Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri Projesine Bakanlıktan Destek Geldi 1813 defa okundu

İnönü Üniversitesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber yürüttüğü "Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri Projesi"ne Bakanlıktan 500.000 TL'lik destek geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği "Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri Projesi" kapsamındaki ilk proje ile İnönü Üniversitesi yerleşkesinde yapılacak olan Gençlik Merkezi'nin ihale süreci tamamlanırken, hazırlanan ikinci bir proje için de Bakanlığın 500.000 TL'lik destek vermeyi uygun gördüğü açıklandı.

İnönü Üniversitesi adına projeyi yürüten Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Çakan, bu konuya ilişkin olarak şu bilgileri verdi: "Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve şu anda yürütülmekte olan 1. proje kapsamında, üniversitemiz yerleşkesindeki halı sahaların arasına 200 m2lik Gençlik Merkezi yapılması için ihale süreci tamamlanmıştır. Ayrıca; Malatya Merkez Melekbaba Mahallesi'nde kiralanan Gençlik Merkezi'nde lise öğrencilerine yönelik eğitim koçları rehberliğinde eğitimler verilmekte ve sosyal-kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmektedir. Bunun devamı olarak sunduğumuz 2. projemiz de aynı bakanlık tarafından 500.000 TL'lik destek almaya uygun görüldü ve sözleşmesi yapıldı. Projenin hedefi, dezavantajlı kesimden toplam 1.300 öğrenciye gençlik merkezi oluşturarak, eğitim koçları rehberliğinde eğitimler vermek, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile geziler düzenleyerek gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, özgüvenlerini artırmak, toplumsal duyarlılıklarını geliştirmek ve gençleri topluma faydalı nitelikli bireyler olarak yetiştirmektir. Üniversitemiz yerleşkesindeki Gençlik Merkezi ile Melekbaba Mahallesi ile Battalgazi ilçesinde kiralanacak olan yerlerde eğitim ve eğlence alanları oluşturularak faaliyetler yapılacaktır. Ayrıca, hedef kitlemiz olan 1.300 gence yönelik sağlıklı spor yapma ve gençlere sporu sevdirme, doğal yaşamın özendirilmesine yönelik bilinçlendirme eğitimleri verilecektir."