Panelde, Engellilerde Egzersiz ve Spor Konusu Ele Alındı 1337 defa okundu

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO)'nun Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ve Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle düzenlediği "Engellilerde Egzersiz ve Spor" paneli yapıldı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi ve Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Musa Yaşar Sağlam, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Esra Burcu, Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erkan Çalışkan ve İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Aksay'ın konuşmacı olduğu panelde, Otizm Spektrun Bozukluğu ve Fiziksel Aktivite, Engelli Gençlerin Karşılaşabileceği Sosyal İlişkilerdeki Riskler, Engellilere Yönelik Sportif Projeler konularında bilgiler verildi.

Konuşmacılar, spor ve fiziksel aktivitelerin, düzenli ve devamlı uygulanması hâlinde engelli bireyler üzerinde olumlu yönde önemli etkisi olduğuna vurgu yaptılar.