Fahri Kayahan Orkestrası Konser Verdi 1506 defa okundu

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan "Malatya Fahri Kayahan Orkestrası", Malatya türküleri başta olmak üzere Anadolu'nun sevilen türkülerini seslendiren görkemli bir konser verdi.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer'in yönetiminde Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere yoğun ilgi gösterildi.

Geleneksel Türk yaylı çalgıları ile Batı tarzı yaylı çalgıların harmonisiyle modernize edilen ve çok sesli bir yaklaşımla yorumlanan türkülerden oluşan konsere Malatya Valisi Vasip Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Malatya Adalet Komisyonu Başkanı ve Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Erdim, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yıldırım Kılıçkıran, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, üniversiteden ve şehirden çok sayıda müziksever takip etti.

Yoğun ilginin gösterildiği konserde seslendirilen parçalara zaman zaman dinleyicilerin de eşlik ettiği gözlendi.

Konserin sonunda Malatya Valisi Vasip Şahin ve Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından konseri yöneten Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer ve koroda yer alan öğretim elemanı ile öğrencilere çiçek verildi.