BESYO`nun Kariyer Günlerinin Konuğu Hayri Ülgen`di 1344 defa okundu

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından düzenlenen "Futbol Söyleşisi ve İmza Günü" etkinliği yapıldı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan BESYO Müdürü Prof. Dr. Davut Özbağ, ilkini düzenledikleri BESYO Kariyer Günleri etkinliğinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirterek bu kapsamda öğrencilerin aldıkları eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmalarını da amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Özbağ, öğrencileri alanında kariyer sahibi saygın kişilerle bir araya getirerek deneyimlerinden faydalanmalarını ve kendilerine rol model alabilecekleri insanlarla tanışmalarını sağlamak için bu gibi etkinlikleri düzenlediklerini ifade etti.

Öğrencilerle söyleşi için kürsüye davet edilen BESYO Kariyer Günleri etkinliğinin konuğu Takvim Gazetesi Yazarı Hayri Ülgen, futbol sevgisinin kendisinde çok küçük yaşta başladığını belirterek o günden bugüne kariyer hayatından kesitlerle aktardı.

Futbola ilgisinden rahatsız olan ailesiyle zaman zaman sorunlar yaşadığını da anımsatan Ülgen, buna rağmen futbola olan ilgisinin devam ettiğini söyledi.

Hayri Ülgen, "Futbolu bıraktıktan sonra dört takım çalıştırdım ve hepsi de şampiyon oldu. Ben çok kısıtlı imkânlarla bu başarıyı elde ettim. Başarıyı elde edebilmeniz için günümüzde imkânlar çok daha fazladır. Biraz gayret ve azim gösterdikten sonra başarılı olma şansınız çok daha fazladır. Bizim zamanımızda sadece forma için gayret gösterirdik. Bu bizim için en anlamlı başarıydı. Oysa bugün birçok şey para için yapılmaktadır. Hayatınızda unutamayacağınız anlamlı başarıların olmasını istiyorsanız para unsurunu en sona bırakın." dedi.

Örnek kişiliği ve başarısından dolayı kendisine "Baba Hayri" denildiğini hatırlatan Milli Futbolcu Ülgen, gençlere başarılı olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı söyleşi, konuk Hayri Ülgen ve sponsor firma Alaca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Alaca'ya plâket verilmesiyle sona erdi.