Ünlü Film Yönetmen ve Yapımcıları Üniversitemizdeydi 1144 defa okundu

4. Malatya Uluslararası Film Festivali için Malatya'ya gelen ünlü film yönetmenleri ve yapımcıları, İnönü Üniversitesi öğrencileri ile söyleşi yaptılar.

Ünlü yönetmenler Ümit Ünal "Sinema Dili Atölyesi", Derviş Zaim "Sinemada Klasik Yapıyı Gelenekle Aşmak" başlığı altında öğrencilerle söyleşi yaparken, 4. Malatya Uluslararası Film Festivalinde onur ödülüne değer görülen Filistinli yönetmen Rashid Masharawi ise "Master Classs" çalışmasında öğrencilerle bir araya geldi.
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı söyleşilerde ünlü yönetmen Ümit Ünal, çekim teknikleri, sahne çekimleri, renk, ses ve ışık gibi konuların sinema dili üzerindeki etkisinden söz etti. Konuşmasını zaman zaman film kareleri ve sahneleriyle destekleyen Ünal, öğrencilere görsel bir sunum yaptı. Ünal, sinema yöntemlerinden ve sinema dünyasının ünlü isimlerinden bahsederken çok sayıda örnek de verdi.

Klâsik sinemacılık ve klâsik sinemacılığın teknikleri hakkında kapsamlı bilgiler veren ünlü yönetmen Derviş Zaim de, Antiklasik ve Minimalist sinemacılıktan bahsetti. Bu bağlamda örnek filmler önererek kendi filmlerinden de kesitler sundu.

Filistinli yönetmen Rashid Masharawi ise, Filistin'in sadece savaşın olduğu bir yer olarak lanse edilmesinden çok rahatsız olduğunu, dünyanın kendilerini ya kahraman ya kurban ya da terörist olarak gördüğünü söyledi. Masharavvi, bu noktada asıl görevinin, sinemayla Filistin'in yanlış aktarılan imajını düzeltmek olduğunu vurguladı. Ama bunu yaparken de, bir fikri dayatmak derdinde olmadığını, sadece insanların düşünme ve karar vermelerinde onlara yardımcı olduğunu belirtti.