Kampüslerimizde Aşure Dağıtıldı 1031 defa okundu

İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen "Geleneksel Aşure Günü" etkinliğine yoğun ilgi gösterildi.

İnönü Üniversitesi Merkez Kampüsünün farklı noktaları ile Battalgazi Kampüsünde "Geleneksel Aşure Günü" etkinliği kapsamında Üniversite çalışanlarına ve öğrencilere aşure ikram edildi. "T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri Projesi" tarafından da desteklenen etkinliğe hem çalışanlar hem de öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Malatya Meslek Yüksekokulu ile Yakınca Meslek Yüksekokulunda ise Perşembe günü aşure dağıtılacağı belirtildi.

Mudanya Meydanı'ndaki aşure ikramına Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Yusuf Türköz, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Kadir Kartalcı, İİBF Dekanı Prof. Mehmet Tikici, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Çakan, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Muharrem ayı dolayısıyla Üniversitede gerçekleştirilen aşure ikramının yanı sıra 22 Kasım 2013 Cuma günü de Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu'nda yazar-senarist Ahmet Turgut tarafından "Kerbelâ ve Hz. Hüseyin" başlıklı bir konferans verileceği öğrenildi.