Makine Mühendisliği Bölümü TTMD Projesinde Yerel Ortak 1049 defa okundu

İngiltere Büyükelçiliği Refah Fonu kapsamında ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneğinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen  "Mühendislerin Teknik Kapasitesi Artırılarak Binalardan Oluşan Karbon Emisyonunun Azaltılması Projesi (Ankara, Malatya ve Samsun)"  10 Haziran 2013 tarihinde Ankara'da başlatıldı.

Ankara, Samsun ve Malatya illerinde uygulanacak olan projede, her ilden seçilecek en az 10'ar mühendisin eğitim alması planlanmıştır. İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü de bu projede yerel ortak olarak yer aldı. Bölüm Başkanı ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) Üyesi Prof. Dr. Suat Canbazoğlu'nun verdiği bilgiye göre projenin Malatya bölümüne 13 makina mühendisi katılacak. Bu mühendislerin 7'si Turgut Özal Tıp Merkezi (Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı) ve Üniversitenin Makine Mühendisliği Bölümünde görev yapan Araştırma Görevlileri arasından seçildi.

Teorik ve uygulamalı eğitimleri içeren programın ilk bölümünün 02-07 Aralık 2013 tarihlerinde Malatya'da, "Yenilenebilir Enerji Programı" eğitimlerini kapsayan ikinci bölümünün ise 09-11 Aralık 2013 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirileceği açıklandı. Konularında yetkin uzmanların eğitmen olarak görev yapacağı program kapsamında, uygulama binası olarak seçilen Turgut Özal Tıp Merkezinde (TÖTM'de) yapılacak ölçümleri de içeren enerji etüt ve inceleme çalışmaları gerçekleştirilecek.  Çalışmaların tamamlanmasının ardından kursiyerler tarafından "TÖTM Enerji Etüt Raporu" hazırlanacak.  TTMD proje ekibi ve eğitmenler bu çalışmaların her aşamasında aktif olarak yer alacak ve kursiyerlere