Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, TED Malatya`nın Kariyer Günlerinde Konuştu 1266 defa okundu

TED Malatya Koleji tarafından gerçekleştirilen "2. Kariyer Günleri" etkinliğinde bu defa İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik konuk edildi.

Kolejin konferans salonunda yapılan programda konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, TED'li öğrencilerle geçmişten bugüne yaşadığı anı ve hatıralarını paylaştı.

TED Malatya Kurucu Temsilcisi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, TED Malatya Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İlhan, Kolejin ilkokul, ortaokul ve lise müdürlerinin de hazır bulunduğu konferansta konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, özgeçmişi ile ilgili bilgiler vererek öğrenim hayatına başladığı yıllardan kesitler aktardı.

O günün şartlarında öğrenim hayatının çok zor olduğunu, birçok konuda bugün ile kıyaslanamayacak derecede yetersiz okullarda eğitim aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Çelik, kendisini dinleyen öğrencilere, sahip oldukları imkânlardan dolayı çok şanslı olduklarını hatırlattı.

Rektör Prof. Dr. Çelik, öğrencilerden, fiziki ve teknolojik altyapısı itibari ile son derece modern okullarda eğitim aldıklarının farkında olmalarını istedi ve ülkesi için sevdalı olan insanların rutin hayatın dışında farkındalık oluşturabilecek nitelikli işlerle de uğraşması gerektiğinin altını çizdi.

Öğretmen ağabeyi ile birlikte onun tayin olduğu farklı okullarda okuduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, birden beşinci sınıfa kadar tüm öğrencilerin aynı derslikte eğitim gördüğü o günleri hiç unutmadığını anımsattı. O günün zorluklarının kendisine bugünün kapısını aralamasında etkili olduğunu da ifade eden Rektör Prof. Dr. Çelik, lise ve üniversite hayatında yaşadığı bazı olayları anlatarak bugün sahip olduğu kariyerinin önemli etkenlerinden birinin ise o dönemde yaş ve konum olarak kendisinden büyük saygın abilerin, bilim adamlarının, devlet adamlarının bilgi, birikim ve tecrübelerinden faydalanması olduğuna işaret etti.

Sorgulayan, araştıran ve bu bağlamda geleceğe hazırlanan bir kişilik örneği sergilemesini istediği öğrencilerin kendisine yönelttiği çeşitli soruları yanıtlayarak konuşmasını tamamlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e kolej müdürü İsmail Özçelik tarafından çiçek takdim edildi.