Proje Kapsamında Öğrenciler Arası Futbol Turnuvası Düzenlendi 1264 defa okundu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen "Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri Projesi" kapsamında İnönü Üniversitesinde öğrenciler arası Futbol Turnuvası düzenlendi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili bilgi veren proje yürütücüsü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Çakan şunları söyledi: "Bu projede amaç, daha çok dezavantajlı lise düzeyi öğrencileri olmak üzere, gençlerimizin sosyal, girişken ve özgüven sahibi bireyler olması, sağlıklı ve düzenli bir hayat için spor ve sosyal faaliyetlerle desteklenmesidir. Bunun için Melekbaba mahallesinde bir Gençlik Merkezi oluşturuldu. Bu merkezde; lise öğrencilerine ders takviyesi, etüt çalışmaları, çeşitli sosyal faaliyetler ve kültürel aktiviteler (geziler, kurslar, piknikler), futbol, voleybol, basketbol ve taekwando spor kursları verilmektedir. Böylece spor faaliyetleri ve kurslarla gençlerin sosyal yönden geliştirilmeleri hedeflenmektedir. Proje çerçevesinde Üniversitemiz öğrencileri için de farklı etkinlikler planlanmaktadır. Bunlardan ilki olarak öğrencilerimiz arası Futbol Turnuvası düzenlendi. Turnuvaya 7 kişilik 72 takım başvuruda bulundu. Tek maçlı eleme usulü yapılan karşılaştırmaları Futbol Federasyonundan hakemler yönetmektedir. Yarı final karşılaşmaları başlamış bulunmaktadır. Final maçını, süper lig hakemlerimizden bir ismin yönetmesi planlandığından maç tarihi daha sonra açıklanacaktır. Turnuva sonunda 1, 2, 3 ve 4. olan takımlara çeşitli hediyeler takdim edilecektir."