Türk-Alman Sağlık Vakfı İle İşbirliği 819 defa okundu

8–10 Ekim tarihleri arasında Almanya- Giessen'de düzenlenen Avrupa Birliği Üniversiteleri ( EUA) toplantısına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik yoğun bilimsel çalışmalarla geçen bir süreç yaşadı. Rektörümüz Avrupa Birliği'ne bağlı üniversitelerin yöneticileriyle günümüze ve geleceğe dair bilimsel sorunları, projeleri ve daha iyi bir üniversite kavramını ele alıp fikir alışverişinde bulundu. Tüm bu çalışmaların yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik İnönü Üniversitesi'nin geleceğine bilimsel bir yatırım daha yaptı. İnönü Üniversitesi ile Türk- Alman Sağlık Vakfı arasında tıp ve sağlık alanında ikili ilişkileri geliştirmeye yönelik bir protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında doktor eğitimine, karşılıklı sağlık personeli değişimine, karşılıklı ortak bilimsel araştırma çalışmalarına ve birlikte bilimsel kongrelerin düzenlenmesine karar verilmiştir. Protokol kapsamında gerçekleştirilecek olan tüm bu çalışmaların masrafları Türk- Alman Sağlık Vakfı tarafından karşılanacaktır. Türk-Alman Sağlık Vakfıyla yapılan bu protokolün dışında Almanya'nın sağlık alanında, özellikle de organ nakli sahasında gelişmiş kurumlarından olan Frankfurt Goethe Üniversitesi ve Giessen Üniversitesi ile de karşılıklı doktor ve sağlık personeli değişimi hususunda ön görüşmeler yapıldı. Bu ön görüşmelerde, Frankfurt Goethe Üniversitesi Karaciğer Merkezi ve Giessen Üniversitesi Böbrek Merkezi ile ortak çalışmalar ele alınarak doktor ve sağlık personeli değişiminin  yapılması dile getirildi. Böylelikle karaciğer naklinde dünyanın sayılı merkezlerinden birisi olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi hem karaciğer nakli alanında gücüne güç katmış olacak hem de böbrek naklinde ileri seviyelere ulaşacaktır. Aynı zamanda ülkemizin geleceğine de bir hizmette bulunmuş olan üniversitemiz bu çalışmalarıyla bilimi toplumla paylaşan üniversite hüviyetini korumakta ve geliştirmektedir. Üniversitemizin bilimsel geleceğine yönelik böylesine başarılı anlaşmalara imza atan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik konuyla ilgili şunları aktardı: " Üniversite kavramından, toplumun ihtiyaçları doğrultusunda bilimsel çalışmalar yapan ve bu çalışmalar sonunda ortaya çıkanları toplumla ve insanlıkla paylaşan bir kurumsal yapıyı anlıyoruz. Tüm çalışmalarımız bilimsel ve kültürel olarak dünyayla yarışan bir İnönü Üniversitesi yaratmak içindir. Bu doğrultuda imzaladığımız protokoller İnönü Üniversitesi'nin sağlık alanında geldiği başarılı noktayı daha da yukarılara taşımak adına önemlidir. Daha önce İlahiyat Fakültemizin gelişimi için Suriye-Şam Üniversitesiyle imzaladığımız protokolün ardından imzaladığımız ve yapılacak çalışmaların tüm masrafları Türk- Alman Sağlık Vakfı tarafından karşılanacak protokol, Frankfurt Goethe Üniversitesi ve Giessen Üniversiteleriyle yaptığımız ön görüşmeler amacımız doğrultusunda verimli çalışmalar yaptığımızın göstergesidir."