Beyaz önlük giyme töreni 1911 defa okundu

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci dönem öğrencilerine yönelik ilk kez düzenlenen 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' gerçekleştirildi.

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte üniversite hayatına yeni atılan öğrencilerin  moral ve motivasyonunu sağlamak amacıyla düzenlen törene öğrencilerin aileleri de katıldı.

Üniversitemize kayıt yapan 202 tıp öğrencisinin eğitime başlamasıyla birlikte yedi yıl eğitim görecekleri  İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin onlara kazandıracağı mesleki eğitimin  önemine vurgu yapıldı.

Törene, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla Ünal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Ali Otlu, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Saraç, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tıp Fakültesi son sınıf  öğrencilerinden İntörn Dr. A.Bülent Dinç'in seslendirdiği türküler ile başlayan törenin ilk konuşmasını üniversitemizin en kıdemli öğretim üyesi unvanıyla Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Ali Otlu yaptı. Prof. Dr. Ali Otlu, yirmi yıl öncesinde bir fakültenin bodrum katında ciddi imkansızlıklar içerisinde tıp öğrenimini gördüklerini hatırlatarak bugün çok şeyin değiştiğini, gençlerimizin modern imkanlar dahilinde öğrenim görmelerinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

En genç profesör unvanıyla kürsüye davet edilen Prof. Dr. Selim Doğanay ise konuşmasında, milyonlarca üniversite adayı içerisinde başarılı olup kaliteli bir eğitim görecekleri ve dünya üniversiteleri arasında önemli bir konumu olan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde olmalarının kendilerine sağlayacağı avantajlardan bahsetti.

Üniversitemiz Tıp Fakültesinde dereceyle mezun olup yine üniversitemizde öğretim üyesi olarak akademik hayatına devam eden Yrd. Doç Dr. Alaadin   Polat, yürüyecekleri bu yoldan ilerleyerek gelen bir akademisyen olarak, tıp eğitimlerini sürdürecekleri bu fakültenin sağlayacağı önemli kazanımlara vurgu yaptı

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinin  eğitim, araştırma ve hizmetlerinin uluslar arası platformdaki yerini hatırlatarak konuşmasına başlayan Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, son derece modern bir ortamda kaliteli öğretim üyeleri öncülüğünde  yetişip hekimlik hayatına atılacak olan öğrencilerin başarılı bir eğitim yılı geçirmeleri için şimdiden çalışmaları gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Ramazan Özdemir konuşmasına şöyle devam etti.

"Zorlu bir süreçten geçerek tıp fakültesinde eğitime-ve doktor adayı olmaya hak kazandınız.

Unutmayınız ki insan okula bilginin ötesinde başka şeyler almak için de gelir. Sizler de okul hayatınız boyunca hekim olmaya yönelik bilgi ve beceriler yanında belki de pek farkında olmadan kendinizi ifade etme, yani entelektüel olabilme, başkalarını anlayabilme, görüşlerinizin reddedilmesine katlanabilme, uygar bir şekilde olumlu yada olumsuz görüş bildirebilme, küçük ayrıntılara dikkat etme, belli bir zaman süresinde mümkün olanı kestirebilme gibi pek çok beceri kazanacaksınız.

Ama hepsinden önemlisi fakültemizde kendinizi tanıma fırsatı bulacaksınız.

Zorlu ve uzun bir yola çıkacaksınız, bu zorlu yolda en vazgeçilmez desteğiniz insanlara karşı duyduğunuz sevgi olacaktır. Her şeyin esasının insanları sevmek olduğunu lütfen unutmayınız.

Doktorluk, insanı sevme mesleğidir, ''İnsanı seviniz. Mesleğiniz boyunca insana saygı duyunuz. Mutlu olursunuz. Paranın açamayacağı bir çok kapının gelecekte mesleğinizi iyi yaparak elde edeceğiniz saygıyla açıldığını göreceksiniz''

Bedensel, zihinsel ve ruhsal olarak sağlıklı bir toplum yaşamına her zamankinden daha yoğun gereksinim duyduğumuz günümüz Türkiye'sinde, mesleğiniz yanında taşımakla yükümlü olduğunuz aydın kimliğiniz ile Atatürk İlke ve Devrimleri doğrultusunda, çağdaş bir eğitimle yetişmenin önemini bilen, insan sevgisi ile dolu olan bir hekim olmanız en büyük dileğimdir."

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi yeni dönem öğrencilerine Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından alınan ve öğrencilere hediye edilen beyaz önlükleri giydirildi. Tıp mesleğine atılma yolundaki eğitim sürecinin ilk adımını beyaz önlük giyerek  atan öğrencilerin sevinçli ve mutlu oldukları gözlendi.