Köy Okulları Bilim Şenliği Başladı 1105 defa okundu

İnönü Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen İnönü Çocuk Üniversitesi "Köy Okulları Bilim Şenliği" etkinliği başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan etkinliğin açılış programına Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ali Otlu, Doç. Dr. Cafer Mum, Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Otlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarının sunduğu Müzik Dinletisi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Otlu, "Avrupa Çocuk Üniversiteleri Birliğinin de kurucu üyesi olan merkezimizin amacı, ilimizdeki tüm çocuklara ulaşarak onları üniversite ile tanıştırmak ve eğitimlerinin ileriki aşamalarına yön vermelerine yardımcı olmaktır. Her çocuk, keşfedilmeyi bekleyen üstün yeteneklerle bezenmiştir. Onların ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi hepimize düşen bir sorumluluktur. Geleceğimiz onlarla şekillenecektir." dedi.

İnönü Üniversitesi ve TÜBİTAK iş birliği ile gerçekleştirilen bu programı, milli eğitim camiası olarak yürekten desteklediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Okullarından seçilerek gelen öğrencilerimizin bu yaşlarda üniversitenin havasını teneffüs etmeleri, gelecekte üniversiteli olacaklarını düşünerek heyecanlanmaları çok önemlidir. Bu etkinliğe katılan tüm öğrencilerimiz gelecekte mutlaka üniversiteli olacaklar. Şu anda da İnönü Çocuk Üniversitesi kimliğini taşıyorlar. Bu farkındalığı hissetmeli, üniversiteyi yaşamalı ve üniversitenin sunacağı teknolojik ve bilimsel imkânlardan sonuna kadar yararlanmalısınız." şeklinde konuştu.

Henüz üniversite çağına gelmeden, üniversite kavramıyla tanışmanın çok güzel bir duygu olabileceğini ifade eden Rektör Vekilimiz Prof. Dr. İsmail Özdemir, "Benim kuşağım sizin yaşlarınızdayken, üniversite kavramına çok yabancıydı. Böyle bir şeyi hayal bile edemezdik. Fakat sizler hem üniversite kavramını biliyorsunuz hem de bir üniversitenin organize ettiği şenlikte yer alıyorsunuz. İşte bu yüzden çok şanslısınız. Güzel bir gelecek sizleri bekliyor: Orada başarı var. Orada kazanmak var. Her şeyden önemlisi, orada daha çok bilim var. Köy Okulları Bilim Şenliğinin hepiniz için eğlenceli, verimli ve başarılı geçmesini diliyorum." dedi.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen okullardan 30 başarılı öğrenci bir hafta sürecek olan İnönü Çocuk Üniversitesi "Köy Okulları Bilim Şenliği" etkinliği kapsamında bilimden sanata birçok farklı alanda ders ve uygulamalı etkinliklere katılacaklar.