Yerel Medya Çalışanları Eğitimi Seminerine Yoğun İlgi 1432 defa okundu

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi ve Malatya Gazeteciler Cemiyetinin ortaklaşa düzenlediği seminerin başlığı, "Yerel Medya Çalışanları Eğitimi" idi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve yerel basının yoğun ilgi gösterdiği programa İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe, Malatya Gazeteciler Cemiyeti İkinci Başkanı Kemal Deniz, kurum ve kuruluşların basın müdürleri, çalışanları ve öğretim üyeleri katıldı.
Programda selamlama konuşması yapan İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe, yeni bilgilerin paylaşımı ve yerel medya çalışanlarını birikimlerinin arttırılması amacıyla seminerin düzenlendiğini ifade etti. Prof. Dr. Karatepe, kendilerine destek veren Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesine teşekkür borçlu olduklarını söyledi.

Dekan Prof. Dr. Karatepe'nin ardından seminerin açılış konferansını vermek üzere telekonferans sistemi ile salona bağlanan Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Yüksel, "Haber Yazmanın Altın Kuralları" başlıklı konuşmasında medya sistemleri çerçevesinde dünyadaki farklı algılardan ve kuramlardan söz etti. Her koşulda doğru araçları kullanıp, doğruları yazmanın esas olduğunu belirten Prof. Dr. Yüksel,  Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ne göre yurttaş hakkı ve gazeteci sorumluluğunu anlattı.

Seminerde, Yrd. Doç. Dr. Özgül Birsen "Haber toplama ve görüşme teknikleri", Doç. Dr. Sibel Onursoy "Sayfa Tasarımı ve İnDesign", Yrd. Doç. Dr. İzlem Vural "Radyo ve Televizyon Haberciliği ve Konuşma Dili Tekniği", Doç. Dr. Deniz Kılıç ve Doç. Dr. Haluk Birsen "Haber Yazma Teknikleri, Ters Piramit Tekniği ve Diğer Teknikler" ve Yrd. Doç. Dr. Funda Erzurum "Televizyon Haberciliğinde Yeni Görüntü Edinme Teknikleri ve Haber Kaynakları" başlıklı konuşmalar yaptılar.