Kazak Öğrenciler Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’e Çapan Giydirdi 1601 defa okundu

Kazakistan'dan eğitim almak üzere Üniversitemize gelen öğrenciler Rektörümüz Prof Dr. Cemil Çelik'İ ziyaret ettiler.

İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hulusi Arslan nezaretinde Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyaret eden Kazak öğrenciler, İnönü Üniversitesini çok beğendiklerini belirterek lisansüstü eğitimlerini burada almak istediklerini ifade ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için karşılıklı eğitim ve kültürel faaliyetlerin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, geleceğin inşasında bu tür etkinliklerin önemli olduğunu söyledi ve öğrencilere hediyeler verdi.

Hoca Ahmet Yesevi'nin Divan-ı Hikmetinden bazı örnekler sunan Kazak öğrenciler Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'e Kazakistan'ın Milli kıyafeti Çapan'ı giydirdiler.

Kazakistan'ın Türkistan şehrinde bulunan Ahmet Yesevi Üniversitesi Tarih ve Pedagoji Fakültesi Din Tanu ve İlahiyat bölümünde okuyan 17 öğrenci, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesinde Tefsir, Hadis, Kelam, Arapça, Kur'an, Türk Dili ve Din Musikisi derslerinde eğitim alacaklar. Eğitim süresi içerisinde sosyal ve kültürel aktivitelerin de yer aldığı bir takım programlar gerçekleştirilecektir. Ayrıca misafir öğrencilere ilimizin tarihi ve turistik mekânları da gezdirilerek tanımaları sağlanacaktır.