Turgut Özal Tıp Merkezinin Cirosu 18 Milyon TL’ye Ulaştı 1018 defa okundu

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, merkezin faaliyetlerini kamuoyu ile paylaşmak amacıyla düzenlediği basın toplantısında konuştu.

"Turgut Özal Tıp Merkezi, kendi sınırlarını aşan bir marka hâline geldi." tespitinde bulunan Başhekim Aslan, merkezin geldiği başarı düzeyi hakkında bilgi verdi: "Merkezimiz, Malatya'da kayısıdan sonra ikinci markadır. Bugün itibariyle 18 milyon TL ile tarihinin en yüksek cirosunu yakalamış bulunuyoruz. Bizden önce kurumsallaşmış çoğu üniversite hastanesinin üzerinde bir ciro sağlanmıştır. Sağlanan bu başarının, aynı zamanda büyükşehir olan Malatyamızın istihdamına ve ekonomisine sağladığı katkıyı gözden kaçırmamak gerekir. Turgut Özal Tıp Merkezi, ülkemizin en modern ve donanımlı sağlık merkezlerinden birisidir. İnsan kaynaklarımız, nitelikleri itibariyle herkesin gıpta ettiği, kendi alanında donanımlı bir ekiple çalışmaktayız. Birçok konuda üniversite hastaneleri bizden danışmanlık hizmeti almaktadır. Önceki dönemlerde yapılan güzel çalışmaların yanı sıra Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'in yönetime gelmesiyle daha da ivme kazanmış bir çalışma sergilemekteyiz. Büyüme kendi içerisinde seyrek, sadece ekonomik bir büyüme değil, bu büyüme yatırım, satın alma, hizmet alanı gibi daha birçok alana yansımış, adeta hastanemiz kendi içerisinde ikinci bir hastane oluşturmuştur. Dolayısıyla biz sürekli birtakım yatırımlarımızı yaparken Malatya'nın, Türkiye'nin hatta bölgemizin ihtiyaçlarını gözeterek hareket etmekteyiz. Daha önce kamuoyunda sıkça gündeme gelen 'gebelerin nakli, yeni doğan bebeklerin ortada kalması' gibi haberlerin şimdi olmadığını görmektesiniz. Bu ve benzeri sıkıntıların ortadan kalkması için çok ciddi yatırımlar yaptık. Çok akılcı yoğun bakım, servis, cihaz yatırımları yapıldı. Bugün geldiğimiz ekonomik nokta tamamen bu yatırımların yansımasıdır."

Yakalanan yüksek ciro ile ilgili 2008'den 2013 yılına kadarki süreçte resmi rakamlarla belirtilen tabloların yer aldığı sunuyu basın mensuplarıyla paylaşan Başhekim Aslan, yıllara göre gelirler toplamını ve yıllara göre gelirlerdeki artışları da izah etti. Başhekim Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan tarafından verilen rakamlara göre, 2008 yılında 79 milyon TL olan toplam gelir, 2012'de 180 milyon TL, 2013'ün ilk 4 ayında ise 68 milyon TL olmuştur. Aynı şekilde 2009'un Nisan ayında 5.4 milyon TL olan cironun 2013'ün Nisan ayında 18.3 milyon TL'ye çıktığı belirtildi.

Tamamen ekonomik endeksli düşünülen ya da planlanan bir gayret değil, tabana yayılan, karşılığı olan, hizmeti önceleyen ve tüm bunların yanında ekonomik göstergeleri de iyileştiren bir yönetim sistemini amaçladıklarını belirten Başhekim Aslan, tüm bu başarıların altında insanı merkeze alan bir yönetim olgusu ile ülkeye hizmet etme heyecanının olduğunu ve buna dayalı bir hizmet anlayışının yattığını sözlerine ekledi.