Panelde Down Sendromu Ele Alındı 1777 defa okundu

İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunun birlikte düzenlediği "Down Sendromu ve Yaşam" konulu panel büyük ilgi gördü.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Asım Künkül, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Prof. Dr. Süheyla Ünal'ın oturum başkanlığını yaptığı panelde konuşmacı olarak Doç. Dr. Derya Doğan, Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Aksay, Yrd. Doç. Dr. Osman Özokçu, Arş. Gör. Ceyhun Servi ve Ayfer Ergezen yer aldı.

Her yıl yapılan ve gelenekselleşen bir toplantıda bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süheyla Ünal, "Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu olarak engelliler konusunda her yıl ayrı bir konuyu ele almaktayız. Bu yıl ise down sendromu konusunu ele almayı kararlaştırdık. Değerli konuşmacılarımızla down sendromu hakkında siz değerli katılımcılarımızı bilgilendireceğiz. Engelliler konusundaki duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak için bu tür etkinlikler çok önemlidir. Ülkemizde engellilerle ilgili önemli yasalar çıkmaktadır. Bu güzel gelişmelerin daha da artarak devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

Prof. Dr. Süheyla Ünal'ın açılış konuşmasından sonra panelistler Doç. Dr. Derya Doğan "Down Sendromunda Gelişimin Temel Özellikleri", Arş. Gör. Ceyhun Servi "Down Sendromlu Bireylerin Dil Gelişimi Özellikleri ve Dil Gelişiminin Desteklenmesi", Yrd. Doç. Dr. Osman Özokçu "Down Sendromlu Çocuklar ve Sosyal Becerileri", Ayfer Ergezen "Down Sendromlu Bireylerde Spor ve Sporun Önemi", Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Aksay ise ülkemizde tek ve ilk olarak İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde kurulan Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü ve bu bölümde yapılan çalışmalar konusunda bilgiler verdi.