27.Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi ve 13. Ulusal Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Kongresi Başladı 1789 defa okundu

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 27.Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi ve 13. Ulusal Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Kongresi üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. 30 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında sürecek olan kongrenin açılış töreni çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreni 13. Ulusal Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Kongresi Başkanı Hemşire Ayşe İslamoğlu'nun konuşmasıyla başladı.
Konuşmasında sağlık sektörünün en önemli alanlarından birisi olan çocuk cerrahisi ve çocuk cerrahisi hemşireliği alanında böylesine yetkin ve bilgi birikimi yüksek insanların bir araya gelmesinin sözü geçen alanlara faydalı olacağını dile getiren Ayşe İslamoğlu, böylesine büyük bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

27. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demircan ise yaptığı konuşmada çocuk cerrahisinin önemini vurgulayarak gelişen teknolojiyle birlikte sağlık alanında da birçok yeniliğin meydana geldiğini ve bu yeniliklerin halk sağlığı adına iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi ve böyle kongrelerle tüm yeniliklerin paylaşıldığını, fikir alışverişlerinin gerçekleştiğini ve bilgi paylaşımının meydana geldiğini belirterek kongrenin önemini belirtti.

Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Avanoğlu ise dernek olarak böylesine gelişmiş bir merkezde bu kongreyi gerçekleştiriyor olmalarından memnuniyet duyduklarını dile getirerek sözlerine başladı. Konuşmasında çocuk cerrahisi politikasından çocukların sağlık güvencesi sorununa, çocuk tanımından SGK yapılanmasına kadar birçok başlığı ele alan Prof. Dr. Avanoğlu, çocuk cerrahlarının çalışma koşullarına değinerek sözlerini tamamladı.

Törende kürsüye çıkan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, böylesine önemli bir kongreye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek davetlilere kısaca İnönü Üniversitesi'ni ve gelişimini anlattı. İnönü Üniversitesi'nin bilime ve kültüre dönük yüzünün her geçen gün daha da aşama kaydettiğini aktaran Prof. Dr. Çelik, amaçlarının bölgenin, Türkiye'nin ve dünyanın sorunlarına bilimsel, kültürel ve sosyal alanda çözümler üreten üçüncü kuşak üniversite çehresini İnönü Üniversitesi'nde oturtmak olduğunu belirtti.

Törende söz alan Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran ise böyle organizasyonların Malatya'da daha da artmasını arzuladıklarını belirterek Malatya Valiliği olarak bilimsel ve kültürel aktivitelerin her zaman destekçisi olacaklarını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından tören Malatya Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin sunduğu halk oyunları gösterisiyle devam etti. Törenin sonundaysa İnönü Üniversitesi Oda Orkestrası davetlilere bir müzik ziyafeti yaşattı. Açılış töreninin ardından kongre sunumlarla devam etti.