TRT Müzik, Üniversitemizdeki Radyo Günleri Programını Canlı Yayında Verdi 1092 defa okundu

TRT Müzik kanalında her hafta canlı olarak yayınlanan "Radyo Günleri" programı bu defa Üniversitemizde yapıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Asım Künkül, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Çakan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer'in yönettiği konserde, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuarı öğretim elemanları ve öğrencileri birbirinden güzel eserler seslendirdi. Program boyunca öğrencilerin coşkulu olduğu görüldü.

TRT Müzik kanalının canlı yayınla ekrana taşıdığı programda kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, "Üniversitemiz, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Devlet Konservatuarı ve Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü ile müzik alanında Türkiye'de ilk 5'in içerisine girmektedir." dedi.

Rektör Prof. Dr. Çelik, "İnönü Üniversitesinin güzelliği müzik ile sınırlı değildir, birçok alanda başarılı çalışmalar mevcuttur." ifadesinin ardından sözlerine şöyle devam etti: '"Üniversitemiz Turgut Özal Tıp Merkezi, karaciğer naklinde adını dünyaya duyurmuştur. Canlıdan canlıya karaciğer naklinde Avrupa birincisi, dünya ikincisi olduk ancak dünya birincisi olmayı amaçlıyoruz. Tabii ki, tek bir alanda değil, daha birçok alanda bir numara olacağız."

Bilim ve teknoloji üretmenin üniversitelerin görevi olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Çelik, "Bu noktada, İnönü Üniversitesi sorumluluğunu hakkıyla yerine getirmektedir. Bu çalışmalar huzur ve barış içerisinde, bütün personel ile birlikte aile ortamında gerçekleştirilmektedir." dedi.

Rektör Prof. Dr. Çelik, Üniversitenin müzik altyapısını fark ettirme fırsatı yaratan bu program nedeniyle, emeği geçen herkese, dinleyenlere ve program ekibine teşekkürlerini sundu.