Biyoloji Bölümümüz Biyologlar Gününü Kutladı 1870 defa okundu

İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından "Biyologlar Günü" etkinliği düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünün kurucularından olup, en son Hacettepe Üniversitesinde çalışırken emekliliğe ayrılan Prof. Dr. A. Nihat Bozcuk, Prof. Dr. Suna Bozcuk ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kuru'nun konuşmacı olarak davet edildiği etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Rıfat Güneş, Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Bayram Murat Asma, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Süreyya Aybar Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğin selamlama konuşmasını yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Güneş ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Ümit Erdemli, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Biyoloji Bölümünün kuruluş aşamaları ile bugün sağlanan gelişmelerin temelinde ilk ve önemli katkıları olan Prof. Dr. A. Nihat Bozcuk, Prof. Dr. Suna Bozcuk ve Prof. Dr. Mustafa Kuru'nun bilgi ve tecrübelerinden faydalanacaklarını, ayrıca davetlerine icabet etmelerinden büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

Biyoloji Bölümü öğrencilerinden Dicle Kaya'nın "18 Nisan Biyologlar Günü" bildirisini okumasından sonra kürsüye davet edilen Prof. Dr. A. Nihat Bozcuk, Prof. Dr. Suna Bozcuk ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kuru, İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünün kurulması aşamasında yaşadıkları olayları anı ve hatıraları ile anlattılar. Türkiye'de biyoloji tarihi ve biyolojide yaşanan gelişmelerin de ele alındığı etkinlikte, doğanın insan tarafından taklit edilmesini esas alan "Biyomimikri" ve "Yaşlanma Biyolojisi" konularında detaylı bilgiler verildi.