Öğretim Üyelerimiz, İngiliz Parlementosundaki Programda Konuştu 1237 defa okundu

İngiltere Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği (İTSEB),  Tıp Bayramı'nı İngiltere Parlamentosu Avam Kamarasında (House of Commens) düzenlenen toplantı ve yemek programıyla kutladı.

Ekonomiden Sorumlu Bakan Yardımcısı Sajid Javid, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, Konsolos Barış Elmener, Londra Büyükelçiliği Müsteşarı Ferit Orçun Başaran, İTSEB Başkanı Ali Gül Özbek, İSTEB Yönetim Kurulu Üyeleri, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Anestesi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hüseyin İlksen Toprak, Yrd. Doç. Dr. Ender Gedik'in yanı sıra İngiliz milletvekilleri ile Türk doktorlarının katıldı programın ev sahipliğini Southage Bölgesi Milletvekili David Burrowes yaptı.

Toplantıda ITSEB Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Demirbağ'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından, Başbakan David Cameron'un Türk doktor ve sağlık çalışanlarının İngiliz sağlık sistemine katkılarının her geçen gün arttığını görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden mesajının okunmasından sonra konuşan Ekonomiden Sorumlu Bakan Yardımcısı Sajid Javid, bir Türkiye âşığı olduğunu ve ITSEB'in çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Organizasyonda daha sonra organ nakli konusunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hüseyin İlksen Toprak ve Yrd. Doç. Dr. Ender Gedik, organ nakli konusunda gelinen son nokta ile Turgut Özal Tıp Merkezinde yapılan karaciğer nakilleri ve yoğun bakım hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi. İngiltere'deki doktorlar ile işbirliği yapılmasının vurgulandığı toplantıda, bunun önündeki en büyük engel olarak görülen sağlık çalışanlarının İngiltere'deki serbest dolaşım hakkı ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Etkinliğin son etabında ise, ITSEB tarafından hazırlanan 'Teşekkür Belgesi', Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'e iletilmek üzere öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Hüseyin İlksen Toprak ve Yrd. Doç. Dr. Ender Gedik'e takdim edildi.