Üniversitemiz Yeni Eğitim Yılına 24 Bin Öğrenciyle başladı 846 defa okundu

2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında 17773 öğrenci ile eğitim sürecini tamamlayan üniversitemiz yaklaşık 4 bin öğrenci mezun etmişti.

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılına 5465 öğrencinin kayıt yaptırmasıyla öğrenci sayısı 19394'e ulaştı. Halen 237 boş kontenjanı olan üniversitemiz uzaktan eğitim sistemi ile yaklaşık 24 bin öğrenci ile eğitim-öğretim hizmetine devam edecek.

Üniversitemizde Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim Fakültesi-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Fen-Edebiyat Fakültesi-Türk Dili ve Edebiyatı (ikinci öğretim), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-Uluslar arası ilişkiler, Darende İlahiyat Fakültesi (ikinci öğretim), Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu- Antrenörlük eğitimi, Antrenörlük Eğitimi (ikinci öğretim), Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (ikinci öğretim), Güzel Sanatlar Fakültesi- Müzik Teknolojisi (ikinci öğretim), Müzikoloji (ikinci öğretim), Özel Güvenlik ve Koruma, Özel Güvenlik ve Koruma (ikinci öğretim), Evde Hasta Bakımı, Akçadağ Meslek Yüksekokulu- Bilgisayar Programcılığı (ikinci öğretim) ve Battalgazi Meslek Yüksekokulu-Basım ve Yayın Teknolojileri (ikinci öğretim) bölümleri yeni açıldı.

Bu yıl eğitim-öğretime açılan Diş Hekimliği Fakültesi'ne kayıt yaptıran 21 öğrencimiz, 2009-2010 eğitim-öğretim dönemini Ankara Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde eğitim görerek tamamlayacaklar.
Bir yıl sonunda ise öğrenciler normal eğitimlerini üniversitemizde  sürdürebilecek. Üniversitemizde eğitim hayatına  yeni başlayan öğrencilerin heyecanlı oldukları kadar üniversite ortamından memnun oldukları görüldü.