Âkil İnsanlar Heyeti, Öğretim Üyelerimizle Görüş Alışverişinde Bulundu 1043 defa okundu

Âkil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölge Grubu, İnönü Üniversitesi öğretim üyeleriyle görüş alışverişinde bulunmak üzere Turgut Özal Kongre Merkezinde bir toplantı yaptı. İnönü Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı toplantıya, Rektör Vekili Prof. Dr. Asım Künkül, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Yusuf Türköz, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Cafer Mum, Doç. Dr. Metin Doğan, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Kadir Kartalcı,  Fakülte Dekanları, Enstitü Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Asım Künkül'ün İnönü Üniversitesi hakkında kısa bilgilendirmesinden sonra yaptığı barış, hoşgörü ve toplumsal uyum içerikli konuşmasının ardından; Âkil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölge Gurubu Başkanı (TESEV Başkanı) Can Paker, Avukat-Yazar Sibel Eraslan, İnşaat Mühendisi ve 23. Dönem Milletvekili Abdurrahman Kurt, Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Genel Başkanı Zübeyde Teker, Gazeteci- Yazar Abdurrahman Dilipak ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan'dan oluşan Âkil İnsanlar Heyeti temsilcileri, sürece ilişkin kısa birer konuşma yaptılar.
İnönü Üniversitesinin âkil adamlarını dinlemek üzere geldiklerini belirten Heyet üyeleri, herhangi bir siyasi parti veya grubun uzantısı olmadıklarını, herhangi bir görüşü dikte etmek veya öğretmek gibi bir misyonlarının bulunmadığını özellikle vurgulayarak barışı istediklerini ve sürecin başarıyla sonuçlanması ortak paydasında bir araya geldiklerini dile getirdiler.

Sürecin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için her görüşün, düşüncenin özgürce dile getirilebilmesi gerektiğini ifade eden Heyet üyeleri, bu söylemlerin hepsinin dinleneceği ve sonuçta rapor hâline getirilerek Ankara'da hükümete, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına yani kamuoyuna sunulacağını belirttiler.

Sürecin başarıya ulaşmasında toplumsal dinamiklerin önemine değinen Âkil İnsanlar Heyeti üyeleri, barışla birlikte demokratikleşmenin de hız kazanacağını, 'her toprağın kendi bağrından çıkan ırmaklar ile yeşerdiğini', çabaların birleşince anlam bulduğunu ve üniversitenin ev sahipliği yaptığı bir toplantıda Barış Akademilerinin, Barış Enstitülerinin kurulması yönündeki fikirlerini beyan ettiler.

Âkil İnsanlar Heyeti, 'artık kayıplar verilmesin' söylemi ile birlikte huzur, güven, demokrasi, eşitlik ve adalet kavramlarını vurgulayarak; süreç herkes için mutluluk ve huzur getirsin dileğinde bulundular.

Âkil İnsanlar Heyeti'nin konuşmasının ardından, katılımcıların soruları, görüş, öneri ve yorumları ile toplantı devam etti. Toplantıdan istifade ettiklerini ifade eden konuklar daha sonra şehir merkezindeki çalışmalarını devam ettirmek üzere Üniversiteden ayrıldılar.