Kardiyologlarımızın Başarılı Müdahalesi TRT’nin Canlı Yayınındaydı 1002 defa okundu

Tıp Fakültemiz Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve arkadaşlarının birlikte gerçekleştirdiği başarılı operasyon TRT tarafından canlı yayınlandı.

Turgut Özal Tıp Merkezinde başarılı çalışmalara imza atan ve birçok yenilikte öncü olmayı hedefleyen kardiyoloji ekibi zor bir ameliyatı başarıyla neticelendirdi.

Kamuoyunda "Sosyete Anjiyosu" olarak adlandırılan ve bilekten yapılan anjiyo operasyonlarında, hastanın kalp damarlarına ve kapakçığına müdahale edilirken hem süre hem de yapılış tekniği açısından büyük kolaylık sağlandığını söyleyen Prof. Dr. Ramazan Özdemir, anjiyo operasyonlarında tıp tekniğinin çok hızlı ilerlediğini ifade etti.

82 yaşındaki Kaniye Sandal isimli hastaya yapılan müdahale sonrası birtakım açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, operasyonun sıkıntılarının en aza indirgenmesinin önemli olduğunu belirterek "Kalp ameliyatlarındaki ilerleme düzeyi çok önde ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bu yenilikleri dünya ile birlikte aynı anda uygulayabilmektedir." dedi.