Çocuk, Karaciğer Nakli İçin Ambulans Helikopterle Malatya'ya Getirildi 1489 defa okundu

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi, karaciğer nakli ile nam salmaya devam ediyor.

Kayseri'den 112 ambulans helikopterle Malatya'ya getirilen Ramazan Güler (7) isimli çocuk hemen ameliyata alındı. Karaciğer nakli için Kayseri Erciyes Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nden Malatya'ya 112 ambulans helikopterle sevk edilen çocuk İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ameliyata alınarak sağlığına kavuşturuldu.

Bu arada, Şanlıurfa'dan Malatya'ya gelen siroz hastası Mahmut Alay'a (63), öğretmenlik yapan oğlu Osman Alay'dan (29) alınan karaciğer dokusu nakledildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibi tarafından gerçekleştirilen karaciğer dokusu nakli sonucu, Mahmut Alay'ın sağlığına kavuştuğu öğrenildi.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin, karaciğer nakli ile nam salmaya devam ettiği belirtilirken, karaciğer nakli konusunda birçok Avrupa ülkesi ile yarışıldığı kaydedildi.