Eczacılık Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Kadriye Benkli Atandı 1677 defa okundu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Üniversitemiz Eczacılık Fakültesinin de aralarında yer aldığı toplam 28 fakültenin dekan atamalarını yaptı. YÖK'ün bu atama kararına göre, Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Dekanlığına, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Benkli atanmış oldu. Dekanımıza bu yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Prof. Dr. Kadriye Benkli'nin Kısa Öz Geçmişi

İlk, orta ve lise tahsilini Eskişehir'de tamamlayan Prof. Dr. Kadriye Benkli, Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesini 1987 yılında bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını da aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yapan ve 1996 yılında Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesine Yardımcı Doçent olarak atanan Benkli, 2004'te Doçent, 2009'da ise Profesör oldu. 2005-2007 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Ana Bilim Dalı Başkanlığı da yapan Prof. Dr. Kadriye Benkli'nin ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel makalesi var.