Rektörümüz, Medya Temsilcilerine Verdiği Kahvaltıda Konuştu 968 defa okundu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Dünya Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Malatya yerel medya yöneticileri ile ulusal medya temsilcilerine kahvaltı verdi. Kahvaltı sonrasında gazetecilere, İnönü Üniversitesinin bugünkü durumu ve yakın hedefleri hakkında bilgiler verildi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan kahvaltılı toplantıda, katılımcıların 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesinde yaklaşık 4,5 yıldır üst yönetici olarak görev yaptığını ve bu süreçte Üniversitenin birçok alanda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti. Rektör Çelik, yaptığı konuşmada, "Şehrimize ve ülkemize değer katmaya çalışan bir üniversiteyiz. Elbette her yönüyle beğenmiyor olabilirsiniz, eleştirdiğiniz noktalar da olabilir. Ancak şu bir gerçek ki, İnönü Üniversitesi artık bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerliyor. Başta sağlık alanı olmak üzere, uluslararası bir niteliğe bürünen Üniversitemiz, öz gelirlerini devletten aldığı desteğin üzerine çıkarmış, bilimsel çalışmalar konusunda da çok daha iyi bir konumda olmak için çabalamaktadır. Özellikle yerel medyada, Üniversitedeki fiziki gelişmenin takdir edildiğini ancak zaman zaman bilimsel çalışmaların yetersizliğinden şikâyet edildiğini bilmekteyim. Bu konuda şunu ifade etmeliyim: Bilim üretmek bir kültürdür. Yayınlar, çalışmalar yıllar alan emeklerin neticesidir. Bu konuda da son derece iddialıyız. Akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalarında sağlayacakları başarıları ödüllendirmeye dönük yeni projeler gerçekleştirmekteyiz. Amaç onları bu tür çalışmalara teşvik etmektir." dedi.

İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezindeki gelişmelerin son durumu, akademik personel hareketliliği, öz gelirlerdeki artış ve bunun nedenleri, geleceğe dair projeler ile ilgili detaylı bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, sunumunun sonunda gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.