Üniversitemiz Yönetici Personeline Protokol Yönetimi Semineri Verildi 1132 defa okundu

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Öğretim Elemanı Uzman Nihat Aytürk, Üniversitemizin akademik ve idari birimlerinde yönetici konumunda olan personele protokol yönetimi semineri verdi.

15 Aralık 2012 Cumartesi günü Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in de hazır bulunduğu "Protokol Yönetimi Semineri"ne Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter ve Yardımcısı, Rektör Danışmanları, Fakülte Dekanları, Dekan Yardımcıları, Enstitü, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ve Müdür Yardımcıları ile bazı idari birimlerin yöneticileri ve çalışanları katıldı. Sabah 09.30'da Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in açılış konuşmasıyla başlayan seminer, akşam 17.15'e kadar devam etti.

Seminerde, kamusal yaşamda protokolün anlam ve önemi, protokolde temel ilke ve kurallar, protokol türleri, kamuda davranış protokolü, giyim ve bakım, konuk ve ziyaret, davet ve ziyafet, toplantı ve brifing, makam, bayrak ve taşıt protokolleri ile resmî yazışma protokolü ve protokol mevzuatı gibi konular ele alındı.