Hukuk Fakültemizi Çok Beğendiler 1591 defa okundu

AB tarafından desteklenen ve Avrupa Konseyi tarafından yürütülen 'Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında pilot adliyeleri ziyaret eden uzman heyet, Malatya Adliyesi'nde de incelemelerde bulundu. Heyet, Malatya gezisinde İnönü Üniversitesine de gelerek Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyaret etti.

Adalet Bakanı Müsteşar Yardımcısı Bilal Çalışkan, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ve hukukçu akademisyenlerin de içinde yer aldığı heyet, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hayri Keser ve Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Durhan tarafından karşılandı.

Senato odasında ağırlanan heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi ile ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra heyete Hukuk Fakültesi gezdirildi. Burada Fakültenin yapısı, işleyişi, akademik kadrosu ve eğitim faaliyetleri hakkında heyete bilgi verildi. Hukuk Fakültesi binasının fiziki yapısı, kütüphanesi, çalışma odaları, amfileri, tam donanımlı bilgisayar odaları, duruşma salonu ve kafeteryasını gören heyet, Türkiye'de, özellikle duruşma salonuna sahip çok az Hukuk Fakültesinin olduğunu belirterek, burada öğrenim gören öğrencilerin alt yapısı tamamlanmış ve her açıdan çok modern bir binada okuduklarının farkında olmaları gerektiğini ifade ettiler.

Hukuk Fakültesindeki gezilerini tamamlayan heyet, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından akşam yemeğinde ağırlandı.