Diş Hekimleri Gününde Öğrencilere Beyaz Önlük Giydirildi 1213 defa okundu

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 'Diş Hekimleri Günü ve Beyaz Önlük Giyme Töreni' yapıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. C emil Çelik, Rektör Yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Diş Hekimliği Fakültesinin tanıtım filmi ve fakülte öğrencilerinin hazırlamış olduğu slâyt gösterisi ile başlayan törenin ilk konuşmasını, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat yaptı.

Prof. Dr. Serkan Polat, "Bugün burada bulunmamızın iki sebebi var: Bunlardan ilki, bugünün, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü olmasıdır. İkincisi ise, bu anlamlı günde klinik öncesi eğitimin ardından, öğrencilerimizle hastalarımızın yüz yüze geleceği klinik hayatın başlamış olmasıdır.

Mesleklerin temelinde insana ve topluma hizmet yatar. Yemek yiyemeyen bir insanın yemesini, konuşup gülümsemeyen bir insanın konuşup gülmesini sağlamanın, ıstırabı olan bir insanın ıstırabını dindirmenin kişiye verdiği hazzı parayla ölçemezsiniz. Bu hizmetlerin kişiye verdiği hazzı, mutluluğu ve daha da önemlisi manevi tatmin duygusunu bir tarafa atarak, olaya sadece kâr etmek ve zenginlik penceresinden baktığımızda doğru işler yapmamız veya mutlu olmanız mümkün değildir. Mesleğinizin kıymetini biliniz ve her platformda sahip çıkınız. İnanın ki, mesleğinizin buna çok ihtiyacı var." dedi.

"Bu önemli ve anlamlı gününüzde sizlerle birlikte olmaktan mutluyum.", diyen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, "Kurulalı henüz 3 yıl geçmiş olmakla birlikte Türkiye'de kalite olarak saygınlığı en yüksek olan bir Diş Hekimliği Fakültesinde okumaktasınız. Bununla iftihar edebilirsiniz. Çünkü bu kadar kısa bir süre içerisinde, bu kadar modern, ileri teknikleri kullanan, çok sayıda idealist genç öğretim üyesine sahip ve gencecik öğrencileri olan bir fakültedesiniz. Bu anlamda Türkiye'de başka bir Diş Hekimliği Fakültesi olduğuna inanmıyorum.  Hem öğretim üyeleri hem de öğrencilerimiz olarak sizler bir numarasınız; buna inanın ve gelecekte çok daha güzel işler yapacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle gününüzü kutluyorum." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tören, Turgut Özal Tıp Merkezi Korosunun müzik, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinden S. Ali Özkul'un şiir ve Mehmet Eskibağlar'ın ney dinletisi ile devam etti. Daha sonra, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat, yeni doçent olan ve Diş Hekimliği Fakültesinde görev yaparken bu unvanı alan ilk akademisyen olma özelliğiyle dikkati çeken Doç. Dr. Fırat Öztürk'ü kutlayarak, kendisine çiçek ve hediye takdim etti.

Tören sonunda, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 3. sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi.