Arıcılık Uygulama ve Araştırma Biriminin Açılışı Yapıldı 1907 defa okundu

İnönü Üniversitesi Hekimhan Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretimi Bölümü Arıcılık Programı tarafından "Bal ve Ana Arı Üretimi" projesi geliştirildi.

Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (BAP) destekli proje kapsamında, yapımı tamamlanan ve içerisinde 44 adet normal arı, 60 adet ana arı kovanı olmak üzere toplam 100 adet arı kovanı bulunan Arıcılık Uygulama ve Araştırma Biriminin açılışı yapıldı.

Açılışa Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Battalgazi Kampusu Koordinatörü Doç. Dr. Numan Durak Aksoy, Hekimhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Önal ve bir grup öğretim üyesi katıldı.

Arıcılık Uygulama ve Araştırma Biriminde sürdürülen "Bal ve Ana Arı Üretimi" projesi ile ilgili bilgiler veren proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Semiramis Karlıdağ, oluşturdukları proje ile önümüzdeki dönemde arı sütü, polen ve propolis gibi birtakım arıcılık ürünlerinin üretilmesini hedeflediklerini ifade etti.