KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik`i Ziyaret Etti 1109 defa okundu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, öncelikle konuk bakana İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi ile ilgili bilgiler verdi. Sağlık alanında sağlanan uluslararası başarılarla birlikte özellikle İnönü Üniversitesinin genel bütçesi içerisinde öz gelirlerinin payının % 50 oranını aşmak üzere olduğunu belirterek, her kurumun kendi imkânlarıyla ayakta durması gerektiğini, bu durumun mali gelişmişlik açısından dünyanın diğer ülkeleriyle rekabet edebilmemiz için kurumlar kadar ülkeler için de önemli olduğunu ifade etti.

İnönü Üniversitesi'nde bulunmaktan büyük bir onur duyduğunu belirten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, İnönü Üniversitesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin her zaman karşılıklı ilişkiler içerisinde olması gerektiğini belirterek, bu ziyaretlerin iki kardeş halkın ilişkilerinin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için önemli olduğunu ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e ziyaret anısına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin bayrağını hediye etti.