İnönü Üniversitesi 25 Farklı Ülkenin Türkçe Konuşan Girişimcilerini Ağırladı 1101 defa okundu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) girişimcilikle ilgili oluşturduğu, İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Malatya'da sürdürülen 'Türkçe Konuşan İş Adamları' proje kapsamında 25 farklı ülkeden Türkçe konuşan 40 girişimci işadamı İnönü Üniversitesi'ni de ziyaret etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya Genç Girişimciler Kurulu'nun öncülüğünde İnönü Üniversitesi'ne gelen heyet ilk olarak İnönü Üniversitesi Genç Girişimci Öğrenci Topluluğunun çalışma ofisinin açılışına katıldı.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Hüseyin Erkoç, Malatya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Tozal ve konuk işadamlarının katıldığı açılış töreninden sonra İnönü Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi toplantı salonuna geçildi.

Farklı ülkelerden gelen çok sayıdaki girişimci iş adamının iştirak ettiği toplantının açılış konuşmasını yapan Malatya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Tozal, "bugün üniversitemizde Girişimcilik Kulübü'nü açtık. Hayırlı olsun diyorum. İnşallah bundan sonra girişimcilikle ilgili çok güzel faaliyetlere vesile olur. Birçok ilde KOSGEB projesi ve diğer TÜBİTAK projeleri öğrencilere ders ya da ödev olarak verilmektedir. Bu tür projelerin İnönü Üniversitesi'nde de ders ya da ödev olarak öğrencilere verilmesinin faydalı olacağı kanısındayım. Öğrencilerimiz mezun olmadan önce en azından bir proje hazırlamış olarak iş hayatına atılmalıdır, diye düşünüyorum" dedi.

Genç Girişimciler Kurulu'nun Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bulunduğu ve Türkiye genelinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) yaygınlaştırdığı bir sistem olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı H. Hüseyin Erkoç, hem genç girişimcileri hem de kadın girişimcileri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çok önemsemiştir ve bu doğrultuda biz de ilimizde önemli çalışmalar yapmaktayız, dedi.

Başkan Erkoç konuşmasının devamında şunları söyledi: "Üniversite-sanayi işbirliği noktasında biz bugüne kadar üniversitemizden ciddi anlamda destek gördük ve bu işbirliğini en üst seviyelere çıkartma konusunda da fikir birliğimiz devam etmektedir. Artık devrimiz bilgi ve iletişim çağıdır. Bilgiye erişim ve yenilikçi bir ruhu yakalamamız lazımdır. Bunu yapabilmemiz için de hayal gücümüzün iyi olması gerekmektedir. Her sahada baskı olabilir ama hayal gücünüze hiçbir baskı uygulanamaz. O konuda özgürsünüz. Onun için de hayalinizi çok yüksek seviyelerde tutabilirsiniz. Sonrasında ise hedeflerinizi belirlemeniz gerekmektedir. Hedeflerinizi belirlerken de sahip olduğunuz değerleri de muhafaza etmek zorundasınız. Hayal ettiğiniz hedeflere de çok çalışarak ancak sahip olabilirsiniz"

Farklı ülkelerden Türkçe bilen genç girişimcileri İnönü Üniversitesi'nde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi'nin mevcut durumu ile ilgili kısa bilgiler verdikten sonra şöyle konuştu: "Girişimcilik olgusunun sadece üniversitede değil okul öncesi eğitimden itibaren başlaması lazımdır. Eğer globalleşen dünyada söz sahibi olmak istiyorsak çocuklarımıza okuma ve yazmayı öğretirken girişimciliği de öğretmemiz gerekmektedir. Çünkü gelecekteki dünyanın ekonomi savaşları çok daha çetin olacaktır. O zaman çok iyi girişimcilere sahip olan ülkeler ancak ayakta durabilecektir. Çok iyi laf edebilenlerle değil, çok iyi iş yapan girişimcilerle gelecekte başarılı olunabilecektir. O açıdan tüm bunların farkındayız ve girişimciliği son derece önemseyen bir üniversiteyiz. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer paydaşlarımızla birlikte kurduğumuz ve kısa bir süre sonra çok daha aktif bir şekilde faaliyete geçecek Malatya Teknokent bunun en önemli örneğidir. Gerek şehrimizde gerekse farklı şehir ve ülkelerden gelecek olan sanayicilerimizle Malatya Teknokent'te önemli projelere imza atmayı hedeflemekteyiz."

Yapılan konuşmalardan sonra Özbekistan'dan gelen işadamları tarafından Rektör Prof. Dr Cemil'e hediye olarak getirilen "Kaftan" giydirildi.

Toplantıda Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan tarafından, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin fiziki alt yapısı ile teknik donanımı, sağlık alanındaki çalışmaları ve merkezin karaciğer naklinde sağladığı uluslararası başarısı başta olmak üzere ülke ve dünya çapında elde ettiği diğer başarılarını anlattı ve sağlık turizminde uluslararasılaşan bir merkez olduğunu vurguladı.