Azerbaycan`la Bilim ve Sağlık Alanında İşbirliği 1209 defa okundu

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Gümrük Komitesinin Tıp Hizmet İdaresi ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile İnönü Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İmza töreni için Azerbaycan'a giden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Azerbaycan Tibb (Tıp) Üniversitesi Rektörü Ahliman Amiraslanov ve Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Gümrük Komitesinin Tıp Hizmeti İdaresi Başkanı F.G. Gedimaliyev tarafından karşılandılar.

Resmi program kapsamında değerlendirilen imza protokolü öncesinde taraflar ilk olarak Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı merhum Haydar Aliyev ve Zarife Aliyev'in kabirleri ile Türk Şehitliğini ziyaret ettiler.

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Gümrük Komitesi Tıp Hizmet İdaresi ile Sağlık Protokolü

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Gümrük Komitesinin Tıp Hizmet İdaresi ile imzalanan protokolle; tıbbın çeşitli alanlarında teorik bilgileri arttırmak ve pratik beceriler edinmek amacıyla Devlet Gümrük Komitesinin Tıp Hizmet İdaresinden seçilmiş farklı uzmanlık alanlarını içeren tıp ekibi İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezine gitmek için özel olarak görevlendirilecekleri gibi. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin profesör ve doçentlerden oluşan uzman grubu belli aralıklarla Azerbaycan'a gidecek, Devlet Gümrük Komitesinin Tıp Hizmet İdaresi çalışanlarına farklı konularda en son muayene ve tedavi yöntemlerinin nasıl kullanıldığını öğretecek ve yardımcı olacaklardır.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile İnönü Üniversitesi Arasında Ortak Bilimsel Çalışma Protokolü

Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile İnönü Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokol ile de, iki üniversite arasında araştırma ve eğitsel yaklaşımıteşvik etmek, mevcut ilişkileri geliştirmek, araştırma sonuçlarının ortak kullanımına olanak sağlamak ve bunları yayınlamak, tarafların eğitsel yaklaşımlara ilişkin deneyimlerini bilimsel organizasyonlarda birbirlerine aktarımlarını sağlamak amaçlanmaktadır.

Yapılan protokoller Azerbaycan basınında büyük yer buldu.

flowplayer("player", "http://www.inonu.edu.tr/flowplayer/flowplayer-3.2.5.swf");