Gazeteci-Yazar Yavuz Donat Köşesinde Turgut Özal Müzesini Kaleme Aldı 892 defa okundu

Üniversitemiz Turgut Özal Tıp Merkezinde kurulması planlanan, Turgut Özal Müzesi için Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Hatırlanacağı üzere müzenin kurulmasına yönelik başlatılan çalışmalar konusunda  8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal Üniversitemizi ziyareti sırasında, "Turgut Özal Müzesinin burada kurulması çok manidar olacaktır. Merhum Özal'ın müzeye girebilecek neyi varsa hepsini verme konusunda söz veriyorum. Sayın Rektörün bu düşüncesi beni çok onurlandırdı." şeklinde açıklaması olmuştu. 8.Cumhurbaşkanımız ve hemşehrimiz olan merhum Turgut Özal ile ilgili bilgi ve belgenin yanısıra özel eşyalarının da yer alacağı müze  Gazeteci-Yazar Yavuz Donat'ın köşe yazısına da konu oldu. Gazeteci-Yazar Yavuz Donat,Turgut Özal Müzesini şu şekilde kaleme aldı.