Üniversitemiz Webometrics'te 11'nci Sırada 1162 defa okundu

Webometrics "Ranking Web of World Universities" Temmuz 2012 verileri yayınlandı.

İspanya Ulusal Araştırma Konseyi'nin Sibemetrik Laboratuvarı'nda yapılan ve Dünya üniversitelerinin yapmış oldukları her türlü bilimsel çalışmaların (uluslararası /ulusal yayınlar, ders notları, bilimsel toplantı sunumları vb) internet ortamından bilim arenasına aktarılmasının ölçüldüğü, internet ortamında paylaşılan bilimsel araştırmalar ve etkinliklerin değerlendirildiği çalışmanın sonucuna göre, İnönü Üniversitesi Dünya ve Türkiye üniversiteleri arasında önemli bir yer almaktadır.

Harvard University, Massachusetts Institute of Technology ve Stanford University'nin en iyi ilk 3 üniversite içinde yer aldığı Webometrics Temmuz 2012 Dünya Üniversiteleri sıralamasında, Türkiye 240 ülke arasında 19 ncu, İnönü Üniversitesi ise Dünyadaki 20.745 üniversite arasında 865 nci,  5102 Avrupa üniversitesi arasında 374 ncü ve Türkiye'deki 164 üniversite arasında 11 nci sırada yer aldı.