Üniversitelerarası Kurul Toplantısı İnönü Üniversitesinde Yapıldı 1203 defa okundu

Tüm üniversite rektörlerinin katılığı Üniversitelerarası Kurul'un 205. toplantısı İnönü Üniversitesinde yapıldı.

Turgut Özal kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Üniversitelerarası Kurul Toplantısının Başkanlığını Prof. Dr. Umran İnan yaptı.

Toplantının açılışında konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Üniversitelerarası Kurul Toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantının onur konuğu olan ve ''Avrupa Üniversitelerinin Değişim Süreci: Fransa Örneği'' konulu konuşma yapan Fransa Rouen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Özkul, Avrupa'da 1998-2000 yıllarından bu yana gerçekleşen değişim süreçleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bazı Avrupa ülkelerince 1998'de Bologna Süreci'nin başlatıldığını hatırlatan Prof. Dr. Özkul, bu sürecin daha sonra artarak geliştiğini ve çeşitli üniversitelerin katılımıyla büyük boyutlara vardığını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Ümran İnan başkanlığında devam eden toplantıda Üniversitelerarası Kurulunun 205. toplantısının gündem maddeleri görüşüldü.