9. Ulusal Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Öğrenci Kongresi Başladı 1330 defa okundu

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı ve Türk PDR Derneğinin işbirliğiyle düzenlenen 9. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrenci Kongresi başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan ve üç gün sürecek 9. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrenci Kongresi'ne Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Türk PDR Derneği Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Hüseyin Şen, rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılış programında konuşan İnönü Üniversitesi PDR Öğrenci Topluluğu Başkanı Saim Özdemir, "8.'si Erzurum Atatürk Üniversitesinde düzenlenen öğrenci kongremizin 9.'sunu İnönü Üniversitesi'ne taşımanın mutluluğunu ve gurunu yaşamaktayız. Kongremizin çok faydalı geçeceğine inanıyorum. Kongremizin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İnönü Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, PDR Anabilim Dalı ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kılıç ise konuşmasında; "Gelecekten beklentimiz gün geçtikçe artmaktadır. Bunun sebebi ise eğitimli ve nitelikli gençlerimizdir. Bu nedenle gençlere hak ettikleri değeri ve kıymeti vererek, öğrenci etkinliklerini desteklemeliyiz. Öğrenci kongreleri, ülke genelinde gençler arasında geleceğimiz açısından; sevginin, kardeşliğin, birlik ve beraberlik fikri ve ediminin tohumlarının atıldığı ortamlardır" dedi.

Türk PDR Derneği Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şen de yaptığı konuşmada Türk PDR Derneğinin çalışmalarından bahsetti ve dernek olarak eğitim çalışmalarına ve yayınlarını çok önemsediklerini ve bu gaye ile PDR öğrencilerinin düzenledikleri kongrelere gereken her katkıyı verdiklerini ifade etti.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, "böyle bir kongrenin sağlayacağı pek çok yarar olacaktır. Her şeyden önce kongrenin gündemini oluşturan konuları enine boyuna tartışma fırsatı bulacaksınız. Adını sık duyduğunuz ve farklı üniversitelerden gelen hocalarınızla yakından tanışma ve sohbet etme imkanınınız olacaktır. Kendinizi ve üniversitenizi başka arkadaşlarınıza tanıştırma olanağına sahip olacaksınız. Belki de kendinizi tanıma imkânı bulacaksınız. Eğitim sisteminde sizlere çok ihtiyaç vardır. Önemli bir mesleğin elemanı olarak yetişiyorsunuz. Bunun için de kendi mesleğinize sahip çıkmalısınız. Düzenlenen bu tür kongrelerle de mesleğinizle ilgili her türlü gelişmeleri yakından takip edecek ve belki de mesleğinizin gelişmesine önemli katkılarda bulunacaksınız" şeklinde konuştu.

Düzenlenen öğrenci kongrelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, "öğrencilik sıralarından itibaren, öğrencilerimizin kendi mesleğinin problemleriyle ilgilenmeleri, akademik hayata başlangıç yapmaları, bildiri sunmaları, poster hazırlamaları; gelecekte bizim bu alanlarda çok daha ihtişamlı, problemlerimizi çözmede çok daha başarılı bilim insanlarımızın çıkacağının ve bu mesleğin çok daha anlamlı icra edileceğinin de bir kanıtıdır" dedi.

Ana teması  "Psikolojik Danışman Olmak Ya Da Olmamaktır" Olan ve üç gün sürecek olan 9. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Öğrenci Kongresinde, uygulamalı bir alan olan 'Psikolojik Danışma ve Rehberlik' in lisans eğitimindeki uygulama derslerinin usulüne uygun bir biçimde verilmesinin engellenmesi, mesleğin psikolojik danışma kısmına yeterince önemin verilmemesi, alan dışı atamalar, üniversitelerin artan öğrenci kontenjanlarına karşın uzman öğretim eleman sayısının yetersiz kalması gibi güncel konular tartışılacaktır.