İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Yeniden Prof. Dr. Çelik Atandı 1131 defa okundu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından, 19 üniversitenin rektörünün atamasını yaptı ve bu bağlamda İnönü Üniversitesi'ne, yeniden Prof. Dr. Cemil Çelik, atandı.

Rektör adaylarını belirlemek için 14 Haziran 2012 tarihinde İnönü Üniversitesi'nde yapılan oylamada  Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik en çok oyu alarak birinci sırada yer almış ve sonuçlar Yüksek Öğretim Kurulu'na gönderilmiştir. Yüksek Öğretim Kurulu'nun değerlendirilmesi sonucunda da Prof. Dr. Cemil Çelik birinci sırada Cumhurbaşkanlığının onayına sunulmuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2008 yılından buyana İnönü Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdüren Prof. Dr. Cemil Çelik'i yeniden görevlendirerek bu görevi 4 yıl daha sürdürmesini uygun buldu.

NOT: Rektörlük görevine yeniden atanan Prof. Dr. Cemil Çelik'e kutlama çiçeği göndermek isteyen değerli halkımızın bunun yerine, öğrencilerimize burs olarak verilmek üzere İnönü Üniversitesi Vakfı hesabına katkıda bulunmaları rica olunur.

Hesap no: İnönü Üniversitesi Vakfı Yapı Kredi Bankası TR250006701000000084009990