Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni Yapıldı 448 defa okundu

Tıp Fakültesi 19.dönem öğrencileri yapılan bir törenle diplomalarını aldılar.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Tıp Fakültesi mezuniyet törenine Rektör Prof.Dr.Cemil Çelik,Belediye Başk. Yrd.cısı  Selim Pilten, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Kızılay , TSO Bşk.Vekili Sıddık Özdemir ,öğretim üyeleri ,öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra başlayan törende, Tıp Fakültesi mezunları adına ilk konuşmayı yapan 19.dönem birincisi Dr.Suna Şahin, doktorluk mesleğinin onurlu aynı zamanda  zorlu yönlerinden bahsederek ,aldığı eğitim ve kazandığı becerilerle  kendilerini nitelikli doktor olarak yetiştiren hocalarına ve fedakar ailelere teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Kızılay " Bildiğiniz gibi İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi 1987 yılında kuruldu.  Bu yıl 25. yılımız ve  çeyrek asrı geride bıraktık. Bu 25 yıllık süre içerisinde çok önemli başarılara imza atıldı.1996 yılında Türkiye'nin en güzel hastanesi Turgut Özal Tıp Merkezi açıldı,2001 yılında Tıp Fakültesi Dekanlığımız,2009  yılında ise Türkiye'de bir ilk olarak içerisinde botanik bahçelerinin bulunduğu amfi bloğumuz hizmete girdi. Ulusal ve uluslararası çok önemli başarıları bizlere kazandıran her biri alanında uzman  212 öğretim üyesi içerisinde, 79 profesör,60 doçent,73 yardımcı doçent,2 öğretim görevlisi,21 yan dal asistan ve 282 asistanımız bulunmaktadır. Bu öğretim üyelerimizin başarıları bizlere büyük kıvanç vermektedir.  2011 yılında 129 öğrenci aldık.129 öğrencimize ilaveten fakültemizde, 47 Adıyaman Tıp Fakültesi öğrencisi ve 12 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görmektedir. Bu yıl biraz önce beyaz önlükleriyle gelen ve kıvançla izlediğimiz, alkışladığımız  47 doktorumuzu mezun ediyoruz. Yirmi yıldır İngilizce eğitim veren Tıp Fakültesi iken 2012 yılında Türkçe Tıp olarak da eğitim vereceğiz. Türkçe Tıp bölümü için 110,İngilizce Tıp için ise  40 öğrenciye ilaveten 15 yabancı uyruklu öğrenci alacağız."dedi.

Daha sonra İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinin bilimsel faaliyetlerinden bahseden Prof.Dr.Ahmet Kızılay,hedeflerinin Türkiye'deki Tıp Fakülteleri içerisinde ilk üçe girerek en çok tercih edilen fakülte olmak istediklerini ,ifade etti.

Tıp Fakültesi 19.dönem öğrencilerinin mezuniyet töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Rektör Prof.Dr.Cemil Çelik ,hekimlik dünyanın en zor ve en şerefli mesleklerinden biridir,bunun için başta aileleriniz olmak üzere hepinizi kutluyorum dedi ve meslek hayatlarıyla ilgili genç doktorlara  tavsiyelerde bulundu.

Program, mezun olacak  öğrencilerden Burak Aktan'ın, Mehmet Burak Kolukısa'nın intern odam adlı şiirini okumasından sonra Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarının müzik dinletisi ile devam etti.

Prof.Dr.Murat Aladağ öncülüğünde yapılan  Hipokrat Yemininin ardından, 19.Dönem Tıp Fakültesi öğrencilerine diplomaları öğretim üyeleri tarafından verildi.