İnönü Çocuk Üniversitesi 2012 Yaz Kampı Başladı 1019 defa okundu

İnönü Üniversitesi TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen İnönü Çocuk Üniversitesi 2012 Yaz Kampı,yapılan   açılış programı ile başladı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan açılış programına, Rektör Vekili Prof.Dr.Süheyla Ünal,Rektör Yardımcıları Prof.Dr.İlhan İçen,Prof.Dr.İsmail Özdemir,İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut,öğretim üyeleri,öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarının sunduğu Müzik Dinletisi ile başlayan programın açılış konuşmasında Rektör vekili Prof.Dr.Süheyla Ünal ; 'Sevgili çocuklar, sizler, biz yetişkinlerin sahip olmak istediği merak, doğallık, yaratıcılık, cesaret gibi bütün özelliklere doğal olarak sahipsiniz. Merak duygunuzla çevrenize soru sorarak bakıyorsunuz, hata yapmaktan korkmuyorsunuz, bitmez  tükenmez   bir enerjiye sahipsiniz. Şu anda sizler birer dahisiniz. Soru sormayı, merak etmeyi  bıraktığınız andan itibaren dehanızı kaybetmeye başlıyorsunuz. İlgi ve merakını sürdürenler, dehalarını koruyor, diğerler kaybediyor. Beynimiz öyle şekillenmiş. Soru sormadığınızda sinir ağlarımız kendini yok ediyor. Bu programda kazanacağınız motivasyon ve farkındalığı, soru sormanın ve öğrenmenin heyecanını sürdürerek geleceğin de dahileri olmanızı diliyorum.'dedi.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut  şunları söyledi; 'İnönü Üniversitesi ve TÜBİTAK iş birliği ile gerçekleştirilen bu programı milli eğitim camiası olarak bizlerde yürekten destekliyoruz. Okullarından seçilerek gelen öğrencilerimizin bu yaşlarda üniversitenin havasını teneffüs etmeleri, gelecekte üniversiteli olacaklarını düşünerek heyecanlanmaları çok önemli.  Bu etkinliğe katılan tüm öğrencilerimiz gelecekte mutlaka üniversiteli olacaklar. Şu anda da  İnönü Çocuk Üniversitesi kimliğini taşıyorlar. Bu farkındalığı hissetmeli, üniversiteyi yaşamalı ve üniversitenin sunacağı teknolojik ve bilimsel imkânlardan sonuna kadar yararlanmalısınız.'dedi.

İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yunus Karakoç ise konuşmasında;' Bugün sizleri İnönü Üniversitesi çatısı altında İnönü Çocuk Üniversitesi etkinliğinde görmekten büyük bir mutluluk duymaktayız.11 gün sürecek kampımız umarım sizleri de bizleri de memnun edecek güzellikte olacaktır. Kamp etkinlikleri kapsamında  asıl hedefimiz, sizleri üniversite ortamı ile tanıştırmak, ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz bilim ve sanat alanlarında farkındalık oluşturmak, yazın sıcak günlerinde bu kısa süreyi sizler için birazda eğlenceye dönüştürmek olacaktır.

Bizler sizleri üniversitemizin değişik fakültelerinde ve yüksekokullarında görev yapmakta olan çok değerli öğretim üyeleri ile buluşturacağız. Bu buluşma sırasında bizlerden sizlere kalacak bilgiler olacağı gibi sizlerden de bizlerin alacağı çok şeyler olacaktır.'dedi.

Malatya İlköğretim okullarının 6.7. ve 8.sınıflarındaki başarılı öğrenciler içerisinde belirlenen 115 öğrencinin katıldığı İnönü Çocuk Üniversitesi 2012 Yaz Kampı ,06 Temmuz 2012 tarihine kadar sürecek.