İnönü Üniversitesi`nde Rektörlük Seçimi Yapıldı 235 defa okundu

2547 sayılı kanunun 13. maddesi uyarınca Rektör Adaylarının Seçimle Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara göre, İnönü Üniversitesi rektör seçimi,  14 Haziran 2012 Perşembe günü 13.00 - 18.00 saatleri arasında Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılmıştır.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne aday Prof. Dr. Cemil Çelik, Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Prof. Dr. Süleyman Çaylı arasında yapılan ve 640 öğretim üyesinin katıldığı oylama işlemi demokratik bir ortamda, barış ve huzur içerisinde gerçekleştirilmiştir.

Yapılan seçim sonucunda, 640 öğretim üyesinden 624 öğretim üyesi oy kullanmış bunlardan 616 geçerli 7'si boş olmak üzere 1' oy geçersiz sayılmış ve buna göre geçerli oyların dağılımı ise şöyle olmuştur:

Prof. Dr. Cemil Çelik                      : 335

Prof. Dr. Ahmet Kızılay                   : 186