Hayırsever İşadamı M.Orhan Şahin Tarafından Yaptırılan Öğrenci Yurdunda 200 Öğrenci Barınacak 1326 defa okundu

İnönü Üniversitesi Sürgü MYO'ya yaptırılan 200 kişilik Erkek-Kız Öğrenci yurdunun temel atma töreni coşkuyla gerçekleşti.

Doğduğu yer olan Sürgü Kasabasına maddi ve manevi bir çok katkısı olan  hayırsever işadamı Dursun Şahin ve oğlu M.Orhan Şahin bu defa Üniversitemiz Sürgü Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin kalacağı 200 kişilik bir yurdun yapımını üstlendiler.

Sürgü Belediyesi tarafından Üniversitemize hibe edilen arsa üzerinde yapılacak olan ve hayırsever işadamı M Orhan Şahin tarafından babası Dursun Şahin adına yaptırmak istediği 200 kişilik  öğrenci yurdunun temel atma töreni düzenlenen bir programla gerçekleşti. Temel atma törenine yoğun işlerinden dolayı katılamayan işadamı M. Orhan Şahin'in yerine babası Dursun Şahin katıldı.

Programda üniversitemiz adına bir konuşma yapan Sürgü MYO Müdür Vekili  Ekrem Özdemir, yapılan bu hizmetin çok önemli olduğunu vurgulayarak gerçekleştirilen bu hizmetten dolayı hayırsever işadamı Dursun Şahin ve yetiştirmiş olduğu yürekli hayırsever oğlu M.Orhan Şahin'e ve ailelerine teşekkür etti.

Hayatı boyunca bu tür hizmetlerin oluşumunda bulunmayı çok istediğini ve yaptığı maddi manevi katkılardan duyduğu memnuniyeti dile getiren hayırsever işadamı Dursun Şahin memleketi için yaptığı her hizmetten çok mutlu olduğunu ifade etti.

Sürgü  Belediye Başkanı Faruk Taşdemir ise yaptığı konuşmada, değerli işadamı Dursun Şahin ve ailesine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Şahin ailesinin ilçemize olan katkılarının unutulamayacağını ifade eden Başkan Taşdemir, yapılan bu hizmetlerden dolayı hep anılacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra yapılacak olan öğrenci yurdunun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temeli atılan 200 kişilik öğrenci yurdunun 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılması bekleniyor.