Kamuoyuna Duyurulur 789 defa okundu

Kamuoyuna

Yaptığı uygulamalar ve üstlendiği misyonu ile Anadolu'nun aydınlığa açılan bir kapısı ve kalkınmanın önemli bir sembolü haline gelen Üniversitemiz yeni bir seçim sürecine girmiştir. Bu süreci yönlendirmeye dönük bazı mecralar tarafından kaynağı belirsiz, seviyesi düşük haber ve yorumlar üretilmektedir. Bu tip haberlerin doğruluğunun, içeriğinin ve kastının teyit edilmeden kamuoyu ile paylaşıldığını görmekteyiz. Ayrıca milletimizin ortak değerleri olan kutsallarımızın bu süreçte menfaat amacıyla ve hoyratça kullanılma çabasını esefle gözlemliyoruz.

Bu bağlamda kendi seçtiğim ve atadığım çalışma arkadaşlarımın özel hayatlarının dedikoducusu olarak suçlanmam akıl ve insafla bağdaşmamaktadır. Bunu kesin bir dille kınıyor ve reddediyorum.

İstikrarı bozacak hiçbir eylem ve teşebbüse imkân ve prim vermeden, üniversitemizin demokratikleşmesi, özgür bir üniversite ve akademik ortamın oluşturulması için çabalarımızı artırarak, yolumuza devam etme azim ve kararlılığı içinde olduğumuzu kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Prof. Dr. Cemil Çelik