İnönü Üniversitesi`nde Mezuniyet Coşkusu 1469 defa okundu

İnönü Üniversitesi'nde 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Stadyumda gerçekleştirilen ve yaklaşık 4 bin öğrencinin mezun olduğu "2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Genel Mezuniyet Töreni"ne Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı  Şevket Keskin, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezun öğrencilerin kortej yürüyüşüyle yerlerini alması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin ilk konuşmasını mezun öğrenciler adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Gökhan Gül yaptı.

Üniversiteden birinci dereceyle mezun olan Gökhan Gül, "benim için İnönü Üniversitesi'nden mezun olmak ayrı bir onurdur. Zorlu bir sürecin ardından üniversiteli olduk, ardından üniversitede zorlu bir süreç yaşadık ve nihayetinde mezun olduk. Ancak esas zorlu süreç bizim için yeni başlamaktadır, o da hayata başlamaktır. Bu süreçte en büyük öz veriyi gösteren ailemize, akılcılık, özgürce düşünme sanatı ve eleştirel anlamı olan üniversite hayatında demokrasi ve hoşgörü anlayışını bizlere aşılayan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatımızda da ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olarak yolumuza devam edeceğiz. İdealist bir üniversiteden mezun tüm arkadaşlarımın yolu açık geleceği aydınlık olsun" dedi.

Bugün elbette ki bizim olduğu kadar sizlerinde en mutlu ve en önemli gününüzdür. Bu münasebetle sizleri ve ailelerinizi kutluyorum diyerek öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, "İnönü Üniversitesi her yeni gün çıtasını yükselten uluslararası saygınlığı artan bir üniversitedir ve gelecekte daha da iyi bir noktada olacaktır. Sizler böylesi bir üniversitenin mezunlarısınız. Bu vesileyle mezuniyet sonrasında da üniversitenizle bağınızı koparmayınız hep iletişim halinde olunuz.

Yaşamın belli bir döneminde mezuniyetinizle birlikte hayatınızın başka bir bölümüne başlamaktasınız. İçerisinde yaşadığımız Dünya gün geçtikçe küçülürken, ülkemizinse saygınlığı gittikçe büyümektedir. Ülkemizin kalkınmasında, büyümesinde şüphesiz sizlerin önemli katkıları olacaktır. Bu düşüncelerle gelecek hayatınızda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilere Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından başarı belgeleri verilirken, bu arada yaklaşık 4 bin mezun öğrenciye ise danışman öğretim üyeleri tarafından mezuniyet belgeleri verildi.

Mezuniyet belgelerinin verilmesinden sonra geleneksel kep fırlatma töreni yapıldı ve havai fişeklerin renk kattığı tören ünlü sanatçı Ferhat Göçer'in sahne aldığı konserle son buldu.