Düzenlenen Törenle Eczacı Adaylar Yemin Ettiler 1518 defa okundu

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen bir törenle 2011-2012 akademik yılının mezun öğrencileri yemin ettiler.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan törene Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Heyecan ve mutluluğun birlikte yaşandığı törende mezun öğrenciler adına konuşan Başak Er, "her türlü zor koşullara rağmen mezun eczacılar olarak mesleğimizi en iyi şekilde, gereği gibi yapmaya kararlıyız. Aldığımız eğitim doğrultusunda kendimizi geliştirip mesleğimizi daha da ileriye götürmeye çalışacağız" dedi.

Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir ise konuşmasında, "eczacılık, her şeyden önce, insan sağlığını merkeze alan, temeli sadece kendisinin ve çalışanlarının emeği sonucunda hastalarıyla arasında organik bağ olan bir meslektir.  Bu yüzden insan ve toplum sağlığına hizmet eden, sizlere son derece ciddi sorumluluklar yükleyen, değerli bir meslektir.

Bu gün gururla yemin törenlerini yaptığımız sevgili genç arkadaşlarımız, özverili çalışmaları sayesinde bugünkü başarıya kavuşmuşlardır. Kendilerini yürekten kutlarken eczacılık mesleğinin onurunu koruyan ve yücelten, evrensel bilim ve teknolojiyi esas alarak, ilacın üretiminden tüketimine kadar geçen her aşamada etkin görev ve sorumluluk üstlenen eczacılar olacağınızdan emin olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mezun eczacı adayları yemin ettiler.