Hemşire ve Ebe Adayları Yemin Ettiler 1303 defa okundu

Malatya Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik ve Ebelik Bölümü mezun öğrenciler için "Hemşirelik ve Ebelik Yemin Töreni" yapıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan İçen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Kadir Kartalcı, Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, enstitü ve yüksekokul müdürleri olmak üzere çok sayıda davetli, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, az sayıda ancak güçlü ve dinamik bir öğretim elemanı kadrosuyla yeterli ve yetkin hemşire ve ebe yetiştirdiklerini, bu yemin töreni ile sağlık alanındaki insan gücüne 120 hemşire, 40 ebe kazandırdıklarını belirtti. Prof. Dr. Behice Erci mezun öğrencilere hitap ederek "4 yıllık zorlu bir süreçten geçerek mezun olma başarısını elde ettiğiniz için sizleri tebrik ederim, sizler hemşirelik ve ebelik mesleğini en iyi kalitede yürütecek yeterlik ve yetkinliktesiniz, bununla birlikte her ne zaman bize ihtiyaç duyarsanız büyüğünüz olarak, meslektaşınız olarak bizler yanınızdayız, yaşam boyu öğrenen kendini ve mesleğini geliştiren hemşire ve ebe olarak yaşamınızı sürdürmek dileğiyle mezuniyetinizi tebrik ediyorum" dedi.

Prof. Dr. Behice Erci'nin konuşmasından sonra Maltya Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik ve Ebelik bölümünden mezun olan öğrenciler yemin etti.