Arguvan Türkü Yarışması Finali Malatya İnönü Üniversitesi`nde 1148 defa okundu

- ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN TAŞTAN, İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ CEMİL ÇELİK'İ ZİYARET ETTİ
MALATYA - Geleneksel Arguvan Türkü Yarışması Finali'nin Malatya İnönü Üniversitesi'nde yapılacağı bildirildi.

http://www.malatyaguncel.com/ sitesinden 27.08.2009 tarihinde yazdırılmıştır.

Final Üniversitede Olacak

Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan (fotoğrafta soldaki), İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik'i ziyaret etti. Görüşmede, Arguvan'da her yıl düzenlenen Türkü Yarışması finalinin üniversitede yapılması için görüş birliği sağlandı.

Taştan ve Prof.Dr. Çelik görüşmesine ilişkin, üniversiteden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Arguvan ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, geçtiğimiz ay düzenledikleri geleneksel Arguvan Türkü Festivaline katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'e teşekkürlerini bildirmek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak üzere Rektörümüzü makamında ziyaret etti.

Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan gerek Malatya halkının gerekse Türkiye ve yurtdışından gelen binlerce kişinin büyük ilgisiyle karşılanan ve Arguvan Türkülerinin vazgeçilmez yerini daha da sağlamlaştırmak adına düzenlenen Geleneksel Arguvan Türkü Festivali'ne ilgi gösterip katkıda bulundukları için Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'e teşekkür etti. Bu desteğin kendileri için büyük önem arz ettiğini bildiren Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan bu desteğin kendilerini önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmalar adına da heyecanlandırdığını aktardı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise üniversitenin kapılarının halka her zaman açık olması gerektiğinden hareketle birçok toplumsal projeye destek verdiklerini belirterek önümüzdeki dönemde de bu bakış açısıyla hareket edeceklerini aktardı. Üniversitemizde Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'in dönemiyle birlikte başlayan ve gelenekselleşen Arguvan Türkü Günleri'nin de devam edeceğini aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Çelik, bu bağlamda halkımıza ve halkımızın kültürel dokusuna her zaman sahip çıkıp bu kültürel dokuyla bilimi aynı ortamda yoğuracaklarını aktardı.

Görüşmede ayrıca Arguvan'da her yıl düzenlenen Arguvan türkü yarışması finalinin, Arguvan Belediyesi öncülüğünde üniversitemizde gerçekleşen Arguvan türkü günleri programında yapılması kararı da alındı."

26 Ağustos 2009 Çarşamba – Bülten - Malatya Haber

Türkü Yarışması İnönü'de

Geleneksel Arguvan Türkü Yarışması Finali'nin Malatya İnönü Üniversitesi'nde yapılacağı bildirildi. Malatya'nın Arguvan ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, geçtiğimiz ay düzenledikleri geleneksel Arguvan Türkü Festivaline katkılarından dolayı İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'e teşekkürlerini bildirmek, plaket vermek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak üzere Rektör Çelik'i makamında ziyaret etti. Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan yaptığı konuşmada, gerek Malatya halkının gerekse Türkiye ve yurtdışından gelen binlerce kişinin büyük ilgisiyle karşılanan ve Arguvan Türkülerinin vazgeçilmez yerini daha da sağlamlaştırmak adına düzenlenen Geleneksel Arguvan Türkü Festivali'ne ilgi gösterip katkıda bulundukları için Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'e teşekkür etti. Bu desteğin kendileri için büyük önem arz ettiğini bildiren Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, bu desteğin kendilerini önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmalar adına da heyecanlandırdığını aktardı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise üniversitenin kapılarının halka her zaman açık olduğunu dile getirip, birçok toplumsal projeye destek verdiklerini belirtti. Rektör Çelik, bu bağlamda halkın kültürel dokusuna her zaman sahip çıkıp bu kültürel dokuyla bilimi aynı ortamda yoğuracaklarını aktardı. Görüşmede ayrıca Arguvan'da her yıl düzenlenen Arguvan türkü yarışması finalinin, Arguvan Belediyesi öncülüğünde İnönü Üniversitesi'nde gerçekleşen Arguvan türkü günleri programında yapılması kararı da alındı.   Malatya Yenigün - Haberler - Yaşam Çarşamba, 26 Ağustos 2009 20:16