"Cıvıldayan Duvarlar" Projesi 816 defa okundu

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile İtalyan Gençlik Kuruluşu işbirliğiyle gerçekleştirilen ''Cıvıldayan Duvarlar'' projesi kapsamında Malatya'ya gelen İtalyan öğrenciler, Türk akranlarıyla fakülte duvarına resim çizecek.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi önünde düzenlenen programa, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Proje ile ilgili bilgiler veren proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yüksel Göğebakan konuşmasında, projenin, öğrencilerin birbirlerini anlayamasalar bile sanatın evrensel dilini kullanarak iletişim haline geçmelerini sağlayacağını kaydetti.

Cıvıldayan Duvarlar isimli projeleri kapsamında İtalyan öğrencileri 6 gün Malatya'da misafir edeceklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Göğebakan, projenin kültürler arasında önemli bir kazanım sağlayacağını umduklarını söyledi.

Sağlık, sanat ve üniversitenin bütün alanlarında diğer ülkelerle yapılan işbirlikleri önemsediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında, bu tür projelerin üniversitenin uluslararası platformdaki konumu açısından önemli olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ile İtalyan öğrenciler, 6 gün boyunca Türk ve İtalyan kültürünü yansıtacak resimlerin yer alacağı duvara ilk fırçayı sürdü.