Rektör Prof. Dr. Çelik: Türk-Alman Transplantasyon Sempozyumu Verimli Geçti 874 defa okundu

Türk-Alman Sağlık Vakfı ile Giessen Üniversitesi tarafından 2. Türk-Alman Transplantasyon Sempozyumu düzenlendi.

10-11 Mayıs 2012 tarihleri arasında Almanya'nın Giessen kentinde düzenlenen, Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Yaşar Bilgin, Hessen Eyaleti Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanı Jörg Uwe Hahn ile çok sayıda bilim adamının katıldığı sempozyuma İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz katıldı.

Türk ve Alman sağlık yetkililerinin transplantasyon hakkında bilgi alış verişinde bulunduğunu ve sempozyumun verimli geçtiğini belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, karaciğer naklinde uluslararası bir başarıya sahip ve önümüzdeki süreçte karaciğer nakli ile ilgili bir hastanenin kurulması aşamasında olan Malatya İnönü Üniversitesi olarak böylesine önemli bir sempozyumda yer almanın ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Sempozyuma Malatya İnönü Üniversitesi'nden katılan Prof. Dr. Sezai Yılmaz da, "Bu yıl Giessen Üniversitesi ve Türk-Alman Sağlık Vakfı'nın ev sahipliğinde düzenlenen sempozyumda transplantasyon konusunda karşılıklı olarak yardımlaşıyoruz ve bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Türkiye'nin haricindeki diğer ülkelerde, Avrupa ve Amerika'da kadavradan yapılan organ nakilleri daha fazla ön planda. Türkiye'de ise akrabadan canlı vericili karaciğer nakilleri yoğun olarak yapılıyor. Tabii bu ameliyatlar zor ve riskli. Bu alandaki tecrübelerimizi burada paylaşıyoruz" dedi.