Dünya Hemşirelik Haftası 1091 defa okundu

Dünya Hemşirelik Haftası nedeni ile Malatya Sağlık Yüksekokulu tarafından kutlama programı gerçekleştirildi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı yapan Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Leyla Kılıç, "hemşirelik, özverinin, sabrın öne çıktığı ve toplumsal beklentilerin çok yüksek olduğu bir meslektir. Sağlık, bireylerde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bir toplumun en büyük serveti sağlıktır. Sağlığın korunması ve devam ettirilmesinde en büyük katkı biz hemşirelerindir" dedi.

Hemşireliğin tanımı, hemşirelik mesleği ve eğitimi konusunda yaşanan gelişmelerden bahseden Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, "hemşirelik eğitimi veren birçok kurum bulunmaktadır. Aslında hemşirelik eğitiminin tek çatı altında toplanması gerekmektedir. Hemşirelikte tek tip eğitim için hemşirelik fakültelerinin önemi çok büyüktür. Bu anlamda ülkemizde üç tene hemşirelik fakültesi bulunmaktadır. Bu sayının daha da arttırılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Toplumuz tarafından hekimin yardımcısı olarak bilinmekte olan hemşirelik mesleğinin aslında kendine özgü özerkliğinin bulunduğu ve bağımsız bir meslek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erci, hemşireliğin meslek özerkliği ve hemşirelerin özen duydukları hakları elde etmeleri dileğiyle tüm hemşirelerimizin gününü kutluyorum dedi.

Hemşireliğin bilimsel bilgi üretme, bilimsel bilgiyi uygulamaya geçirme gibi önemli bir rolü olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal. "çok yönlü ve güçlü olmayı gerektiren bu rollerin altından kalkmaya çalışırken tükendiklerini fark etmezler, fark ettirmezler de. Hatta "daha güçlü olmak için ne yapabiliriz" in yollarını arayarak, daha fazla sorumluluk yüklenmek için "lisansüstü bir varlık" olmanın gayretine düşerler. Onlara hak ettikleri değeri vermemiz, onlara tükenmeden çalışacakları bir ortam hazırlamamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşirelerimizin günü kutlu olsun" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra hemşirelere ve hemşirelik mesleğine katkılarından dolayı Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen'e Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Leyla Kılıç'a ise Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci tarafından teşekkür belgesi sunuldu.